Skip to Content
Ajankohtaista

Avoin seminaari Helsingissä ja Jyväskylässä tarjoilee tutkittua tietoa ja asiantuntijoiden vinkit mediakasvatukseen

Julkaistu:

Kansanvalistusseuran, Mediakasvatusseuran ja Mediakasvatuskeskus Metkan yhteinen mediakasvatuksen koulutuskokonaisuus huipentuu avoimiin seminaareihin Helsingissä ja Jyväskylässä.

Mediakasvatuksen ammattilaisten tuottama lukuvuoden kestänyt opettajille suunnattu täydennyskoulutus saa päätöksensä kaikille avoimessa mediakasvatusseminaarissa. Seminaarissa on tarjolla kattaus erilaisia näkökulmia mediakasvatukseen ilmiönä, asiantuntijoiden linjauksia sekä opettajien ja oppilaiden kokemuksia ja käytännön esimerkkejä mediakasvatusprojekteista.

Media monialaisena oppimiskokonaisuutena -seminaari järjestetään saman sisältöisenä sekä Helsingissä että Jyväskylässä.

8.5.2019 klo 9-15 Helsinki, Kansallismuseon auditorio  (Mannerheimintie 34)

10.5.2019 klo 9-15 Jyväskylä, Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6)

 

Puhujina on muun muassa opetuskonsultti Ilona Taimela Helsingin kaupungilta ja toimitusjohtaja Lauri Tuomi Kansanvalistusseurasta. Tutkijat Mari Hankala Jyväskylän yliopistosta ja Lauri Palsa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti Kavista valaisevat puheenvuoroissaan syitä ja tavoitteita, joihin mediakasvatuksella ja ilmiöoppimisella pyritään. Toimittajien näkökulmaa mediakasvatukseen tarjoilevat Helsingissä Helsingin Sanomien toimittaja Anna Takala ja Jyväskylässä Ville Grahn Mediatalo Keskisuomalaisesta.

Seminaarin takana on Opetushallituksen rahoittama Kesytä media -täydennyskoulutus mediakasvatuksesta. Koulutuksesta vastasivat Kansanvalistusseuran lisäksi Mediakasvatusseura ja Mediakasvatuskeskus Metka. Opettajina toimi lähes 20 mediakasvatuksen ammattilaista, muun muassa professori Janne Seppänen Tampereen yliopistosta, tubeope Mervi Maatela ja pelikasvatuksen asiantuntija Heikki Marjomaa Helsingin kaupunginkirjastosta.

Koulutus toteutettiin ilmiöpohjaisena monimuotokoulutuksena, jossa opettajat osallistuivat lähijaksoihin joko Helsingissä tai Jyväskylässä.  Koulutuksessa perehdyttiin ilmiöoppimiseen ja sen lähtökohtiin sekä syvennyttiin mediakasvatukseen, mediaan nuorten arjessa ja sen ajankohtaisuuksiin.

 

Media monialaisena oppimiskokonaisuutena -seminaari

Ohjelmat ja ilmoittautumiset

www.kesytamedia.fi

Lisätietoja:

Anne Tastula, Hankesuunnittelija

anne.tastula@kvs.fi

+358 40 152 3830

Jaa artikkeli
Back to top