Skip to Content
Ajankohtaista

Etäkoulu Kulkuri turvaamaan lasten suomenkielistä koulutusta Uruguayssa

Julkaistu:

Kvs-säätiön Etäkoulu Kulkuri on aloittanut yhteistyön koulutusvientiä kehittävän Jyväskylän yliopiston koulutusjärjestö Educluster Finlandin kanssa vuoden 2021 alusta.

EduCluster järjestää UPM:n työntekijöiden lapsille perusopetusta ja toisen asteen koulutusta Uruguayn Paso de los Torosissa. Kulkuri-verkkokoulu antaa rungon ryhmän perusopetusikäisten oppilaiden opiskelulle, ja paikan päällä olevat suomalaiset opettajat huolehtivat siitä, että verkko-opiskelu sujuu.

Globaalina verkkokouluna Kulkuri edistää suomalaisten yritysten menestystä maailmalla ja helpottaa suomalaisten työntekijöiden kansainvälistä liikkuvuutta. Kun lasten äidinkieli säilyy ja kehittyy ulkomailla asuttaessa, paluu Suomeen ja suomalaiseen kouluun onnistuu vuosienkin jälkeen.

Etäopetukselta puuttuu yhä kestävä rahoituspohja

Kulkurissa ulkomailla asuvat lapset ovat voineet osallistua maailman parhaan suomalaisen verkkokoulun opetukseen jo 45 vuoden ajan.

Verkkokoulussa opiskelee yli 400 ulkosuomalaista oppilasta vuodessa. He asuvat kaikkialla maailmassa. Etäopetus on ainoa tapa tavoittaa ulkomailla asuvat suomalaiset lapset asuinpaikasta riippumatta.

”Ulkomailla asuvien lasten etäopetus on kuitenkin harmaalla vyöhykkeellä, sillä se ei ole perusopetuslain mukaista ja jää siksi virallisen koulutusjärjestelmän ja lainsäädännön ulkopuolelle. Rahoitus on harkinnanvarainen ja katkolla joka vuosi, sanoo säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

”Etäopetuksen kehittäminen ja vakiinnuttaminen vaatii lainsäädännön uudistamista ja kestävää rahoituspohjaa.”

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kvs-säätiö, +358 50 47 69 977
koulunjohtaja Tuija Tammelander, Etäkoulu Kulkuri, +358 50 3833 969

 

 

Jaa artikkeli
Back to top