Skip to Content

”ICONS-verkosto mahdollistaa eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa toimivien verkkokoulujen välisen yhteistyön, tiedon ja kokemusten jakamisen sekä vaikuttamistyön”, sanoo Tuija Tammelander. Kuva: Jukka Rapo

Ajankohtaista

Etäkoulun Kulkurin johtaja Tuija Tammelander kansainvälisen verkkokouluyhteisön puheenjohtajaksi

Julkaistu:

”ICONS-verkosto mahdollistaa eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa toimivien verkkokoulujen välisen yhteistyön, tiedon ja kokemusten jakamisen sekä vaikuttamistyön”, sanoo Tuija Tammelander. Kuva: Jukka Rapo

Etäkoulu Kulkurin johtaja Tuija Tammelander on valittu uuden ICONS-verkoston (International Community of Online Schools) puheenjohtajaksi vuodelle 2023. Verkostossa on mukana verkkokoulujen edustajia ja verkko-opetuksen asiantuntijoita Suomen lisäksi Australiasta, Belgiasta, Irlannista, Kreikasta, Norjasta ja Virosta.

”ICONS kokoaa yhteen perusopetusta antavia verkkokouluja, jotka ovat usein oman maansa ainoita lajissaan. On hienoa, että verkoston avulla löydämme kollegoita ja voimme oppia toisiltamme ja yhdessä”, Tuija Tammelander sanoo.

”Olen todella iloinen, että tämän nimityksen myötä Tuija Tammelanderin pitkäaikainen työ etäopetuksen kehittämisessä on huomioitu nyt myös kansainvälisesti. Tämä nimitys luo uusia mahdollisuuksia etäopetuksen kansainväliseen kehittämiseen ja yhteisö luo mahdollisuuden kokemusten ja hyvien käytäntöjen jakamiseen”, iloitsee Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Aloitteen verkoston perustamisesta tekivät belgialaisen verkkokoulu d-teachin edustajat Lieselot Declerq ja Koen Verlaeckt.

”ICONS-verkosto mahdollistaa eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa toimivien verkkokoulujen välisen yhteistyön, tiedon ja kokemusten jakamisen sekä vaikuttamistyön”, sanoo Tuija Tammelander.

ICONS-verkosto (International Community of Online Schools) on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2023. Virtuaalinen, kansainvälinen verkkokouluyhteisö tulee edistämään esimerkiksi koulutuksen inkluusiota sekä elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia. Verkoston toiminnan painopisteitä ovat kansallinen edunvalvonta, tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen jäsenistön kesken sekä kansainvälisen rahoituksen yhteishakemukset kumppanuushankkeille.

”Verkoston tavoitteena on myös tukea kouluja verkko-opetuksen tunnustamisessa kansallisella tasolla. Kulkuri ja monet muut vastaavat koulut toimivat maansa virallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella, mikä vaikeuttaa toimintaa ja sen pitkäjänteistä kehittämistä”, sanoo Tuija Tammelander.

Etäkoulu Kulkuria ja Nomadskolania ylläpitää Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.). Kulkuri on ulkomailla asuvan suomalaislapsen oma verkkokoulu, jossa oppilas voivat opiskella äidinkieltä ja äidinkielellä – tarvittaessa koko perusopetuksen oppimäärän. Kulkurin yhteydessä toimii ruotsinkielinen Nomadskolan, jonka toiminnasta Kvs-säätiö vastaa yhdessä Raaseporin kaupungin kanssa.

”Verkko-opetuksen keskustelu on valitettavan usein rajoittunut esimerkiksi pandemia-ajan kokemuksiin, jolloin hätäisesti koulut siirtyivät etäopetukseen ilman, että siihen ehdittiin kunnolla valmistautua. Kokemuksemme on, että verkko-opetus luo mahdollisuuden oppia kaikkialla ja kaikissa olosuhteissa, kunhan se järjestetään kunnolla oppijan tarpeista lähtien. Kansainvälinen verkkokoulujen yhteistyön tiivistäminen mahdollistaa verkko-opetuksen jatkuvan kehittämisen ja hyvien käytäntöjen jakamisen. ICONS-järjestö on tässä avainasemassa”, korostaa Lauri Tuomi.

Lisätietoja

Tuija Tammelander, koulunjohtaja, Etäkoulu Kulkuri; tuija.tammelander(a)kvs.fi, +358 50 3833 969

ICONS – International Community of Online Schools

Etäkoulu Kulkuri

Jaa artikkeli
Back to top