Skip to Content
Ajankohtaista

Etelä-Helsingin kansalaisopiston uudenlainen verkkokurssi tuo valoa sinkkujen korona-arkeen

Julkaistu:

Sosiaalinen kanssakäyminen ja arkiset kohtaamiset ovat vaikeutuneet yli vuoden jatkuneiden poikkeusolojen seurauksena. Pandemia on koetellut erityisesti yksineläviä ja sinkkuja, joilta on kadonnut mahdollisuus tavata ystäviä tai hakeutua tilanteisiin, joissa voisi kohdata uusia ihmisiä.

Kumppanin puute syventää sinkkujen yksinäisyyden kokemusta.

Teemaan perehtynyt toimittaja, kirjailija Maija Ilmoniemi on muun muassa sanonut, että tunne yksinäisyydestä syntyy inhimillisestä kaipauksesta yhteyteen, tarpeesta kuulua johonkin sekä kosketetuksi tulemisen toiveesta.

Puhuttelevan profiilin kirjoittaminen ja kuvien valitseminen deittisovellukseen tuntuu osalle vieraalta.

Etelä-Helsingin kansalaisopistossa havahduttiin huomaamaan, että apuja, koulutusta tai kursseja deittiprofiilien tekoon ei Suomessa ole tarjolla. Profiilin merkitystä kiinnostuksen herättämisessä ei myöskään täysin ymmärretä. Vapaan sivistystyön oppilaitoksissa kuullaan herkästi asiakkaiden toiveita ja uudenlaisia oppimistarpeita.

Vinkkejä rennolla otteella etäopintoina

Itsensä brändäämisen taitoa on kutsuttu parisuhdetta etsivän sinkun moderniksi kansalaistaidoksi: itsestä on osattava tehdä tarpeeksi kiinnostava, jotta oma ilmoitus saa aikaan sopivia osumia eli matcheja.

Deittiprofiilin kuvat ja esittelytekstit ovat olennainen osa sovellusten toimintalogiikkaa ja ainoa käyntikortti, jolla potentiaalisen kumppanin huomiota voi niissä tavoitella.

Se, että osaa tehdä mahdollisimman kiinnostavan deittiprofiilin itsestään, on sinkuille moderni ja tärkeä kansalaistaito ja kuten kaikkia taitoja, myös tätä asiaa voi opiskella ja harjoitella.

Deittisovellukset toimiva väline koronarajoitusten aikana

Deittisovelluksista on tullut yhä useammalle lähes ainoa tapa tutustua toisiin ihmisiin ja tavoitella parisuhdetta korona-arjessa.

– Verkkokurssimme antaa vinkkejä deittiprofiilin tekoon rennolla otteella. Kurssi tuo valoa sinkkujen korona-arkeen, ja kaksipäiväiselle opintojaksolle voi osallistua halutessaan vaikka viinilasin ääreltä kotisohvalta, sanoo opiston suunnittelija Laura Kivikoski.

Kouluttajiksi valtakunnallisesti ainutlaatuiselle kansalaisopiston Deittiprofiilit kuntoon -kurssille valikoituivat valokuvauksen ja kuvakerronnan vahva ammattilainen, journalisti ja valokuvaaja Laura Karlin sekä avoimesti sinkkuudestaan puhunut kirjailija, juontaja ja toimittaja Maija Ilmoniemi.

Deittiprofiilit kuntoon -kurssi

  • järjestetään verkossa
  • sopii kaikille asuinpaikasta riippumatta
  • auttaa löytämään oman ytimen deittailussa ja parantaa osallistujan teksti- ja kuvataitoja.

Lue lisää ja ilmoittaudu: http://bit.ly/deittikurssi_etko

Etelä-Helsingin kansalaisopiston ylläpitäjänä toimii Kvs-säätiö, joka on sitoutumaton sivistyssäätiö ja arkisivistyksen ajatuspaja. Opisto tarjoaa koulutusta ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia Etelä-Helsingin sydämessä sekä lähiopetuksena että verkossa.

Lisätietoja: 

Etelä-Helsingin kansalaisopiston suunnittelija Laura Kivikoski, 044 491 9259, laura.kivikoski(a)kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top