Skip to Content
Ajankohtaista

Eurooppa-kurssi tavoitti tuhannet aikuiskouluttajat

Julkaistu:

Euroopan komission rahoittama AE-PRO-hanke lisää aikuiskoulutuksen ammattilaisten kansainvälistä osaamista. Se tarjoaa maksutonta täydennyskoulutusta eurooppalaisesta aikuiskoulutuspolitiikasta ja koulutusjärjestelmistä Euroopan eri maissa. Kansanvalistusseura vastaa hankkeen viestinnästä.

Hankkeen yhdeksän kuukautta kestänyt European e-training for Adult Educators -pilottikurssi päättyi eilen 15. joulukuuta. Yli 5300 ammattilaista rekisteröityi hankkeen oppimisalustalle.

– Verkkoluentojen osallistujamäärät yllättivät meidät. Kurssin suosio osoittaa, että aikuiskouluttajien yhteiseurooppalaiselle oppimisalustalle on kysyntää, sanoo Tania Berman hanketta koordinoivasta Euroopan aikuiskoulutusjärjestöstä (EAEA).

Juhani Pörtfors, Auralan kansalaisopistosta pari vuotta sitten eläköitynyt rehtori, suoritti verkkokurssin kokonaisuudessaan.

– Motivaationani oli saada ymmärrystä ja perehdytystä eurooppalaiseen aikuiskasvatukseen teorian, hallinnon ja käytännön tasolla, hän kertoo.

Pörtforsille koulutus oli ainutlaatuinen tilaisuus saada yhteys aikuiskouluttajiin ympäri Eurooppaa.

– Olen oppinut, että aikuiskasvatuksen tila vaihtelee eri maissa, ja samaan aikaan aikuiskouluttajilla kautta Euroopan on paljon yhteneviä ajatuksia. Parasta on ollut nähdä, että kaikkialla Euroopassa on ruohonjuuritason toimintaa ja valveutuneita aikuiskasvattajia ja järjestöjä, jotka vilpittömästi ajavat kansalaisten etuja.

AE-PRO-hanke järjestää toisen verkkokoulutuksensa keväällä 2016. Lisätietoa julkaistaan helmikuussa.

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Aura Vuorenrinneaura.vuorenrinne@kvs.fi, 040 511 2475

Jaa artikkeli
Back to top