Skip to Content
Ajankohtaista

Fuengirolassa rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa osana Suomi100 -hanketta

Julkaistu:

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelujasarja saapuu Fuengirolaan 14.3.2017. Vastaavia ideariihiä järjestetään yhteensä 35 ympäri Suomen.

Sofiaopiston isännöimä tilaisuus järjestetään 14.3 klo 17-20 Sofia-opiston Pedro-salissa Fuengirolassa.

Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluissa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa sitä, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin takaamiseksi. Fuengirolassa pohditaan myös sitä, miten voidaan edistää hyvinvointia Aurinkorannikolla ja mitä eväitä täältä olisi tarjota suomalaiseen yhteyskuntaan.

Keskustelun teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä.Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen. Kansalaiskeskusteluun haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta.

Maksuttomaan keskustelutilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteeseen info@sofiaopisto.net tai opistolla Los Bolichesissa osoitteessa Avda. Nuestro Padre Jesús Cautivo, 43, Edf. Morfeo 2, viimeistään torstaina 9.3.

Kansalaisten ideat toimitetaan Suomen poliittisille päätöksentekijöille. Tuloksia esitellään Porin SuomiAreenalla ja sitä ennen voi parhaimpia ideoita äänestää netissä. Fuengirolassa kansalaiskeskustelujen ideoita työstävät lukiolaiset. Näitä ja kansallisia tuloksia esitellään 11.11.2017. Paikalla silloin myös toimittaja Rauli Virtanen.

Hanketta koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura, ja sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -hanketta, joka on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

www.100askelta.fi

www.facebook.com/100askelta

Twitter: @100askelta

Instagram: 100askelta

 

 

Lisätietoa hankkeesta:                                                            Lisätiedot opistolta:

Projektisuunnittelija Anne Tastula                                  Toiminnanjohtaja Minna Kantola

Kansanvalistusseura                                                     Sofiaopisto  

anne.tastula@kvs.fi                                                      minna.kantola@sofiaopisto.net

040 152 3830                                                              (+34) 666 405 832                                               

Jaa artikkeli
Back to top