Skip to Content
Ajankohtaista

Kansalaisinfo: ”Kieli on avain työhön ja Suomeen” – mitä muuta tarvitaan onnistuneeseen opinpolkuun kohti kotoutumista?

Julkaistu:

Aika: perjantai 24.3. klo 9–11
Paikka: Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Ilmoittaudu 20.3. mennessä.

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden viime vuosina nopeasti kasvanut määrä haastaa myös suomalaisen koulutusjärjestelmän. Maahanmuuttajien nopea integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan on kaikkien etu. Suomessa ero kantaväestön ja maahanmuuttajaväestön välillä esimerkiksi lukutaidossa on kuitenkin länsimaiden suurimpia.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset tarjoavat joustavasti ja matalalla kynnyksellä opintoja myös maahan tulleille aikuisille ja vastaavat suurelta osalta maahanmuuttajien kielikoulutuksesta. Parhaimmillaan vapaan sivistystyön opintoihin osallistuminen auttaa kotoutumisessa, ohjaa jatko-opintoihin ja ehkäisee syrjäytymistä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vastikään julkistama Maahanmuuttajien koulutuspolut ja integrointi – kipupisteet ja toimenpide-esitykset II -raportti esittelee toimenpiteitä onnistuneen kotoutumisen tukemiseksi.

Tervetuloa keskustelemaan maahanmuuttajien opinpolkujen sujuvoittamisesta! Tilaisuudessa esitellään OKM:n raportin toimenpide-esitykset sekä kuullaan maahanmuuttajien kokemuksia suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Osallistujien toivotaan myös nostavan keskusteluun teemoja, jotka ovat itselle tai eduskuntaryhmälle tärkeitä.

Kokemusasiantuntijoiden paneelissa kuulemme eritaustaisia maahanmuuttajia, joita kaikkia yhdistää osallistuminen vapaan sivistystyön opintoihin ja kokemus onnistuneesta kotoutumisesta. Lisäksi tuomme tilaisuuteen vapaan sivistystyön maahanmuuttajakouluttajien ajankohtaiset terveiset.

Liitteenä tilaisuuden alustava ohjelma. Tarjoilujen määrän arvioimiseksi toivomme ilmoittautumista 20.3. mennessä.

Tilaisuuden järjestää Kansanvalistusseura yhteistyössä Vapaa Sivistystyö ry:n kanssa. Tilaisuus on osa Euroopan aikuiskoulutusjärjestön EAEA:n koordinoimaa ImplOED-hanketta, joka edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja saamista aikuiskoulutuksen piiriin. Hanke on Euroopan komission rahoittama.

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Helka Repo, 040 511 2475, helka.repo@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top