Skip to Content
Ajankohtaista

Kansanvalistusseura sitoutuu vastuulliseen journalismiin ja syrjimättömyyteen

Julkaistu:

Kansanvalistusseura (KVS) on maaliskuussa ottanut pysyvästi käyttöön Vastuullisen journalismin merkin Aina-verkkomediassaan.

Olemme samalla julistautuneet syrjinnästä vapaaksi alueeksi nuorisojärjestö Allianssin nimikkokampanjan mukaisesti.

Haluamme muistuttaa, että järjestöissä tehdään päivittäin laadukasta journalismia, joka puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Julkisen sanan neuvoston Vastuullisen journalismin kampanjaa vietettiin Suomessa 12.–25. maaliskuuta.

Journalistin ohjeet ovat median kuluttajan perusoikeuksia. Vastuullisen journalismin merkkiä saavat käyttää ainoastaan Julkisen sanan neuvoston sääntelyn piiriin kuuluvat mediat.

Järjestöt paljastavat journalismilla epäkohtia

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja merkitsee meille syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Luotettavan tiedon ulottaminen kaikille edistää yhdenvertaisuutta, ja journalismin keinoin järjestökentältä tuodaan julki epäkohtia, joihin pitää puuttua.

Aina-verkkomedia on perustamisestaan saakka sitoutunut Journalistin ohjeisiin ja riippumattoman journalismin periaatteisiin. Se tekee tutkittuun tietoon perustuvia analyyseja ja punnitsee näkökulmia journalistisen ja tieteellisen tasapainon lähtökohdista.

Luomme yhteiskuntaa, jonka tärkein arvo on sivistys. Suomen vanhimpana sivistysjärjestönä haluamme edistää jokaisen mahdollisuutta oppia läpi elämän ja elää toisia ja ympäristöä kunnioittaen.

Kansanvalistusseuraan kuuluvat:

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Pirkko RuuskanenParrukoski, 050 563 4671, pirkko.ruuskanen-parrukoski(a)kvs.fi
viestintäpäällikkö Annu Griñan, 040 7594 532, annu.grinan(a)kvs.fi

 

Jaa artikkeli
Back to top