Skip to Content

Al-Holin etäopetus toteutettiin Whatsapp-viestien kautta. Kuva: Kulkuri/Ilkka Kärkkäinen

Ajankohtaista

Kvs palkittiin ainutlaatuisesta al-Holin suomalaislasten etäopetuksesta

Julkaistu:

Al-Holin etäopetus toteutettiin Whatsapp-viestien kautta. Kuva: Kulkuri/Ilkka Kärkkäinen

Kvs-säätiön (Kansanvalistusseura sr.) Etäkoulu Kulkuri on saanut Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n myöntämän Vuoden koulutusvaikuttaja 2021 -kunniamaininnan.

Maininta myönnettiin etäopetuksesta, jota Kulkuri on tarjonnut Syyrian al-Holin leirin suomalaislapsille vuodesta 2020 lähtien. Opetuksen tavoitteena on ollut integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Opetusprosessi al-Holissa vaati innovatiivisuutta

OAJ:n hallitus perustelee palkintoa sillä, että Kulkurin toteuttama etäopetus osoittaa suurta innovatiivisuutta, siviilirohkeutta ja viranomaisyhteistyön voimaa. Aloite al-Holin etäopetuksen järjestämiseen tuli ulkoministeriöltä ja sen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Palkintoperusteiden mukaan toteutettu opetusprosessi on kansainvälisestikin tarkasteltuna ainutlaatuinen.

” Arvostamme sitä, että pitkäjänteinen työmme etäopetuksen kehittämisessä huomioidaan. Syyriassa pääsimme osaltamme turvaamaan suomalaisten lasten oikeuksia oppimiseen. Projekti oli erinomainen osoitus yhteistyövoimasta”, sanoo säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Etäopetus mahdollistaa oppimisen haastavissa tilanteissa

Tunnustus osoittaa, että Kulkurin pedagogisesti korkeatasoiseksi kehitetty etäopetus toimii myös äärimmäisissä poikkeusoloissa.

”Etäopetusta koskevat mielikuvat ovat usein kielteisiä. Al-Holin etäkoulu on kuitenkin osoittanut, että etäopetus on oppimisen mahdollistaja myös hyvin haastavissa tilanteissa”, sanoo Kulkuri-koulun johtaja Tuija Tammelander.

Al-Holin etäpetuksessa lapset tavoitettiin äitien puhelimen välityksellä. Jokaiselle lapselle on tarjottu mahdollisimman henkilökohtaisia oppimistehtäviä hänen ikänsä ja taitotasonsa mukaan.

Erityisen ylpeä Tammelander sanoo olevansa hankkeen opettajista.

”Suomalaisten opettajien vahvan ammattitaidon ansiosta oppiminen onnistui, vaikka olosuhteet olivat vaikeat ja käytettävissä olevat välineet erittäin rajalliset.”

OAJ:n hallitus palkitsee vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella. Tänä vuonna OAJ päätti lisäksi myöntää Vuoden koulutusvaikuttaja -kunniamaininnan.

 

Jaa artikkeli
Back to top