Skip to Content
Ajankohtaista

Kvs-säätiö palkittiin yhteiskunnallisen keskustelun vahvistamisesta

Julkaistu:

Erätauko-säätiön myöntämä Suomen dialogiteko 2021 -tunnustus annettiin erityisesti Kvs-säätiön pitkäjänteisestä dialogityöstä.

Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.) on saanut Erätauko-säätiön myöntämän Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen demokratian vahvistamisesta.

Tunnustus myönnettiin erityisesti Kvs-säätiön pitkäjänteisestä dialogityöstä, Erätauko-menetelmän kehittämisestä ja käyttämisestä, yhteiskunnallisen keskustelun tukemisesta sekä Poikkeusajan dialogit -kokonaisuuteen osallistumisesta.

”Erätauko-menetelmä on meillä erittäin laajasti käytössä sisäisesti, hankkeissamme ja tapahtumissamme. Olimme mukana jo silloin, kun menetelmää kehitettiin. Olemme erittäin iloisia nyt saadusta tunnustuksesta, joka kannustaa meitä jatkamaan sivistyksen pelotonta puolustamista ja demokratian vahvistamista”, toteaa Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Erätauko on keskustelumenetelmä, jonka avulla voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tasavertaiseen, yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tavoitteena on luoda syvempi ymmärrys käsiteltävästä teemasta.

”Demokratian vahvistaminen tarkoittaa tekoja. Dialogin tukeminen ja keskustelukulttuurin vahvistaminen on pitkäjänteistä työtä. Valmiiksi ei tule ja kehittämistä täytyy tehdä. Kiitämme Kvs-säätiötä siitä, että olette tarttuneet toimeen”, sanoo Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka.

Dialogityötä tehdään yhdessä

Tänä vuonna Suomen dialogiteko -tunnustus on jaettu usealle toimijalle. Poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi Erätauko-säätiö haluaa tehdä eri toimijoiden työtä näkyväksi ja korostaa sitä, että dialogia luodaan yhdessä.

Aiemmin tunnustus on myönnetty Miriam Attiakselle ja Lahden kaupungille sekä Sitran Erätauko-hankkeen aikana Mielellään-verkostolle.

Tulevaisuudessa Kvs-säätiö ja Erätauko-säätiö tekevät entistä tiiviimmin yhteistyötä rakentavan dialogin vahvistamiseksi yhteiskunnassa.

Säätiöt tekevät yhteistyötä esimerkiksi Ylen ja Erätauko-säätiön koordinoimassa Hyvin sanottu -hankkeessa.

Vuonna 2023 valmistellaan Kvs-säätiön 150-vuotisjuhlavuoden (2024) ja Sivistyksen teemavuoden tapahtumiin liittyvää yhteistoimintaa.

Lisätietoja:
Lauri Tuomi, Kvs-säätiö, 050 476 9977, Twitter @TuomiLauri

Erätauko-säätiö

Erätauko-säätiön tehtävänä on yhdessä muiden toimijoiden kanssa tukea rakentavampaa keskustelukulttuuria Suomessa ja ulkomailla sekä lisätä ihmisten osallisuutta. Tavoitteena on vahvistaa luottamusta ihmisten välillä ja instituutioita kohtaan sekä vahvistaa demokratiaa ja yhteiskunnallista resilienssiä. Erätauko-säätiön visio on, että yhteiskunnallinen keskustelu on rakentavaa, kunnioittavaa ja siihen osallistuvat yhteiskunnan jäsenet laajasti. Ihmisillä ja organisaatioilla on sekä halua että osaamista käydä rakentavaa keskustelua tärkeistä aiheista

Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.)

Kvs-säätiö on maan vanhin, sitoutumaton sivistyssäätiö. Sen tarkoituksena on sivistystyön ja aikuiskasvatuksen edistäminen. Säätiön visiona on yhteiskunta, jonka perusta on arkisivistys. Arkisivistys on yhdessä oppimista, jotta voimme pitää huolta ympäristöstä ja toisistamme. Säätiö toimii vapaan sivistystyön ja elinikäisen oppimisen asiantuntijana ja sivistyksen pelottomana puolustajana. Kvs-säätiön ydinosaamista ovat oppiminen, innovaatiot ja vaikuttaminen.

 

Jaa artikkeli
Back to top