Skip to Content

Toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kvs-säätiö. Kuva: Jukka Rapo

Ajankohtaista

Lauri Tuomi Euroopan aikuiskoulutusjärjestön varapuheenjohtajaksi – ”Aikuiskoulutuksella on tärkeä rooli globaalien kriisien ratkaisussa”

Julkaistu:

Toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Kvs-säätiö. Kuva: Jukka Rapo

Kvs-säätiön toimitusjohtaja KTT Lauri Tuomi on valittu Euroopan aikuiskoulutusjärjestön (EAEA) puheenjohtajistoon varapuheenjohtajaksi. Tuomen valinta vahvistettiin EAEAn hallituksen kokouksessa 1. marraskuuta Wienissä Itävallassa.

EAEAn puheenjohtajina toimivat Uwe Gartenschläger Saksasta ja Bernhard Grämiger Sveitsistä. Lauri Tuomi tuo puheenjohtajistoon Suomen ja pohjoismaisen aikuiskoulutusnäkökulman.

European Association for the Education of Adults on aikuiskoulutuksen edunvalvoja ja kansalaisyhteiskunnan edustaja EU:n toimielimissä. Sen jäsenistön muodostavat 120 organisaatiota 43 eri maasta. EAEA edustaa noin 60 miljoonaa aikuisoppijaa ympäri Eurooppaa.

”Valintani puheenjohtajistoon on osoitus Suomen aikuiskoulutuksen ja elinikäisen oppimisen arvostuksesta. Maailmaa kohdannut demokratiakriisi, koronapandemiasta toipuminen ja ilmastomuutoksen torjunta tarvitsevat kaikkien kansalaisten aktiivista osallisuutta ja osaamista. Aikuiskoulutuksella on merkittävä rooli näiden kriisien ratkaisussa”, toteaa Tuomi.

EAEAn jäsenmaat arvostavat Suomea ja pohjoismaita sivistyksen ja hyvinvoinnin mallimaina. Tuomi tuo aikuiskoulutusjärjestöön kokemuksensa elinikäisen ja jatkuvan oppimisen edistämisestä, koulutuspolitiikasta, kansainvälisestä yhteistyöstä ja strategisesta kehittämisestä.

Lisätietoja:
Annu Griñan
viestintäpäällikkö, Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.)
040 7594 532, annu.grinan(a)kvs.fi

Lauri Tuomi
KTT, toimitusjohtaja, Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.)
050 476 9977, lauri.tuomi(a)kvs.fi

Euroopan aikuiskoulutusjärjestö, European Association for the Education of Adults (EAEA) on aikuiskoulutuksen sekä elinikäisen oppimisen edunvalvoja Euroopassa. Sen ydintehtävänä on Euroopan unionin päätöksentekoon vaikuttaminen ja aikuiskoulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä toimivien järjestöjen yhteistyön kehittäminen. Se toimii noin 60 miljoonan aikuisoppijan aseman ja oppimisen tasa-arvon edistäjänä 120 jäsenorganisaation voimin yhteensä 43 maassa. Vapaan Sivistystyön Yhteisjärjestö ry:n (VST) kautta EAEAssa ovat edustettuina suomalaiset sivistysjärjestöt. EAEAn Helsingin viestintäyksikkö toimii Kvs-säätiössä (Kansanvalistusseura sr). Kvs on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aikuiskoulutuksen asiantuntija ja palvelujen tuottaja.

Jaa artikkeli
Back to top