Skip to Content
Ajankohtaista

”Miten Teuvon käy?” Uutuuskirja pohtii opiskelun esteettömyttä

Julkaistu:

 

”Teuvo on tuppivaaralainen keski-ikäinen mies. Hän on jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle kaksikymmenvuotiselta rekkakuskin uraltaan saatuaan selkäydinvamman liikenneonnettomuudessa, ja on siitä asti käyttänyt pyörätuolia.”

Juristi Jukka Kumpuvuori kertoo, kuinka Teuvo turhautuu peukalonpyöritykseen ja ilmoittautuu Tuppivaaran kunnallisen kansalaisopiston puutyökurssille. Opiskelu alkaa takkuisesti: portaat estävät luokaan pääsyn. Kuvitteellisen Teuvo-hahmon avulla Kumpuvuori pohtii vammaisten henkilöiden osallistumismahdollisuuksia vapaaseen sivistystyöhön lainsäädännön näkökulmasta.

Miksi joka paikkaan pitää päästä -kirjassa 15 asiantuntijaa puolustavat tasavertaista mahdollisuutta opiskella. Ei riitä, että vammaisille räätälöidään yksittäisiä kursseja, vaan kaikilla pitää olla samat mahdollisuudet. Aikuiskoulutuksen esteettömyyttä käsitellään muun muassa liikkumis- ja toimintarajoitteisten, erilaisten oppijoiden ja maahanmuuttajataustaisten näkökulmasta.

Kirja on suunnattu erityisesti aikuiskoulutuksen päättäjille, opettajille, henkilökunnalle ja opiskelijoille. Se on myös silmiä avaavaa luettavaa niille, jotka eivät joudu esteettömyyttä pohtimaan ja hyvä tietopaketti niille, jotka joutuvat.

 

MIKSI JOKA PAIKKAAN PITÄÄ PÄÄSTÄ

Kansanvalistusseura, 2013, ISBN 978-951-9140-67-4, 240 sivua, ovh. 32 €

Katso lisää verkkokaupasta:

http://www.kansanvalistusseura.fi/fi/kauppa/tuote/uutuudet/JM2222/miksi-joka-paikkaan-pitaa-paasta

 

Lehdistökappaleet ja tiedustelut:

kustannustoimittaja Paula Immonenpaula.immonen@kvs.fi

puh. 050 383 3970

Jaa artikkeli
Back to top