Skip to Content
Ajankohtaista

Oriveden ja Voionmaan opistot aloittavat yhteistyöneuvottelut

Julkaistu:

Oriveden ja Voionmaan opistojen yhteistyöstä aloitetaan neuvottelut. Vuoden vaihteeseen jatkuvilla neuvotteluilla haetaan suunnittelu-, markkinointi-, ja opetuksellista yhteistyötä ja synergiaa kahden vapaan sivistystyön kulttuuritoimijan välillä opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämislinjausten mukaisella tavalla. Tavoitteena on vahvistaa kulttuurialojen pirkanmaalaista koulutustarjontaa, vahvistaa nykyistä koulutusta, kehittää poikkitaiteellisia opetussuunnitelmia sekä rakentaa laadullisesti korkeatasoinen luovien alojen osaamiskeskus. Oriveden Opiston ja Voionmaan opiston nykyiset koulutuslinjat antavat tähän kehittämistyöhön hyvät mahdollisuudet.

Kansanopistokoulutus on osa suomalaista vapaan sivistystyön koulutusjärjestelmää. Kansanopistot ovat myös ammatillisia kouluttajia ja tarjoavat mahdollisuuden ammattitutkinnon suorittamiseen näyttötutkintoina. Valtaosa opiskelijoista sijoittuu kansanopistokoulutuksen jälkeen jatko-opintoihin kulttuuri- ja viestintäalan korkeakouluihin. Oriveden Opiston ylläpitäjänä toimii maamme vanhin sivistysjärjestö Kansanvalistusseura ja Voionmaan opistoa ylläpitää Väinö Voionmaan säätiö.

Oriveden Opisto on erikoistunut kuvataiteen, musiikin ja kirjoittamisen koulutustarjontaan. Kuvataiteissa on valittavissa monipuolinen kuvataiteen eri alojen linja sekä sarjakuva- ja pelilinja. Perinteikäs kesäisin toimiva Klemetti-opisto on osa musiikkilinjaa. Kirjoittajakoulutus tarjoaa sanataiteen, kulttuurijournalismin sekä käsikirjoittamisen koulutusta. Opintoja voi suorittaa lukuvuoden pituisilla niin sanotuilla pitkillä linjoilla, lyhyt- ja kesäkursseilla sekä monimuoto-opintoina. Opistolla toimii myös kirjoittajalukio, jossa lukion opetussuunnitelman lisäksi on tarjolla neljä kirjoittajaohjelmaa.

Voionmaan opisto on viestintään ja taiteeseen erikoistunut kansanopisto. Kansanopiston elokuvakoulussa on elokuva-, dokumentti- ja elokuvanäyttelijätyön koulutusta. Valokuvauskoulutuksessa keskitytään kuvajournalismiin, dokumenttikuvaukseen, taide-, studio- ja luontokuvaukseen. Toimittajakoulutuksessa opiskelija voi valita lehtityön ja sähköisen viestinnän välillä. Voionmaan opistolla on kansanopistokoulutuksen lisäksi kaksi ammattitutkintoon valmistavaa pidempikestoista koulutusta: valokuvaajan ammattitutkinto ja audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tapio Kujala, Kansanvalistusseuran säätiö, p. 0400 436690

Rehtori, asiamies Pasi Salmikallio, Väinö Voionmaan säätiö, p. 0400 870 821

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Back to top