Skip to Content
Ajankohtaista

Pienyrittäjän arkea voivat haitata esimerkiksi unettomuus tai someriippuvuus, ja omaan hyvinvointiin on vähän tarjolla tukea

Julkaistu:

Työhyvinvointi on suoraan yhteydessä tuottavuuteen, eikä mikro- tai pienyrittäjillä ole mahdollisuutta käyttää erityistä henkilöstöasioiden ja henkilöstön hyvinvoinnin HR-asiantuntijaa hyvinvointinsa tukena.

Tilastokeskuksen mukaan valtaosa suomalaisyrityksistä on mikroyrityksiä tai pienyrityksiä.

Kansanvalistusseuran (KVS) ja Opintokeskus Siviksen yhteistyössä toteuttama Kasvukompassi-valmennus tarjoaa kokeiluluontoisesti tukea hyvinvointiin yksin- ja pienyrittäjille. Syyskuussa alkavaan valmennukseen otetaan 12 osallistujaa. Osallistujat voivat olla yrittäjyyden alkuvaiheessa tai jo pidempään yrittäjinä toimineita.

– Kaikki apu yrittäjien hyvinvoinnin kehittämiseen ja esimerkiksi sairauslomien vähentämiseen on tarpeen. Tarve tämäntyyppisestä valmennuksesta on noussut esiin keskusteluissa muun muassa Espoon Yrittäjien, YritysEspoon ja Uudenmaan TE-toimiston kanssa. Työhyvinvoinnilla ja tuottavuudella nähdään selkeä yhteys, sanoo projektipäällikkö Kaisa Välivehmas Opintokeskus Siviksestä.

Kasvukompassi-valmennuksen teemoja ovat stressi ja työuupumus, terveelliset elämäntavat sekä rajoittavat riippuvuudet. Tavoitteena on, että yrittäjä tunnistaa hyvinvointiinsa liittyviä kehittämiskohteita ja valitsee yhden niistä ratkaistavaksi. Hyvinvoinnin haaste voi olla esimerkiksi unettomuus tai someriippuvuus.

Valmennuksen aikataulu on yhdistelmä lähiopetuspäiviä ja etätyöskentelyä, henkilökohtaisia tapaamisia ja pienryhmäsparrauksia sekä teorialuentoja ja verkko-opiskelua.

Kasvukompassi-valmennus on osa Kansalaisen perustaidot -hanketta, joka on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaa ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Hankkeessa luodaan aikuisten luku-, numero- ja digitaitoja vahvistava pedagoginen ja oppijalähtöinen koulutusmalli, Kaikkien-malli. Mallin sisältö syntyy koulutuksen kuluessa tunnistetuista oppijoiden tarpeista.

Kasvukompassi onkin juuri tästä syystä ainutlaatuista yrittäjävalmennusta. Kaikkien-malli on skaalautuva ja valmistuttuaan vapaasti käytettävissä niin muodollisessa koulutuksessa kuin vapaassa sivistystyössäkin.

Kasvukompassi-valmennus

  • 18.9.–10.10.2019, yhteisötila A Grid:ssä (Otakaari 5 A, Espoo)
  • ilmoittautuminen 16.9.2019 mennessä
  • järjestäjät: Opintokeskus Sivis, Espoon järjestöjen yhteisö ry ja Kansanvalistusseura. Yhteistyökumppaneina YritysEspoo, Uudenmaan TE-toimisto ja MIELI ry.

Kansanvalistusseura sr. on maan vanhin, vuonna 1874 perustettu sitoutumaton sivistysjärjestö. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen järjestöjen oppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.

Lisätietoja:

Opintokeskus Sivis, Kaisa Välivehmas, 040 717 7010, kaisa.valivehmas@ok-sivis.fi

www.kansalaisenperustaidot.fi

Jaa artikkeli
Back to top