Skip to Content
Ajankohtaista

Pohjolan aikuiskouluttajat kasvattavat vaikutusvaltaansa Euroopassa

Julkaistu:

Euroopan aikuiskasvatusliiton (EAEA) hallitukseen on valittu Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Tapio Kujala. Valinnan myötä pohjoismainen aikuiskasvatus on yhä vahvempi vaikuttaja Euroopassa.

Hallituksen jäsenenä Kujala aikoo tehdä työtä sen puolesta, että EAEA on tulevaisuudessa nykyistä aktiivisempi lobbaaja, kumppani ja viestijä.

Aikuiskoulutuksen edellytyksiä täytyy hänen mukaansa tukea talouskriisissä.
— Poliittiset päättäjät on saatava vakuuttumaan siitä, että aikuiskoulutus on yksi avainratkaisu pitkiin työuriin, yhteiskuntarauhaan ja sosiaaliseen hyvinvointiin, Kujala sanoo.

EAEA on kansalaisjärjestö, johon kuuluu 116 jäsenorganisaatiota 43 Euroopan maasta. Sen päätehtäviä ovat elinikäisen oppimisen periaatteen vaaliminen Euroopassa ja aikuiskoulutuksen edunvalvonta Euroopan unionissa.

— Edunvalvonnan kehittäminen on tärkeintä. Tavoitteena on vaikuttaa samanaikaisesti kansallisella ja eurooppalaisella tasolla, jolloin tuemme jäsenjärjestöjä aikuiskoulutuksen kehittämisessä, Kujala kertoo.

Kujalan valinnan myötä Kansanvalistusseura laajentaa aikuiskasvatusalan kansainvälistä yhteistyötään. Se hoitaa EAEA-järjestön tiedotusta ja julkaisee ammatillis-tieteellistä Lifelong Learning in Europe – LLinE -verkkolehteä.

EAEA-järjestön hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja 11 jäsentä. Mukana on yhteensä 12 kansallisuutta. Tapio Kujalan lisäksi hallitukseen valittiin kaksi muuta pohjoismaalaista: puheenjohtajaksi nousi tanskalainen Per Paludan Hansen ja hallituksen jäseneksi ruotsalainen Amelie von Zweigbergk. EAEA äänesti  uudesta hallituksestaan Iso-Britannian Leicesterissä 6. kesäkuuta.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Tapio Kujala
puh. 0400 436 690
tapio.kujala@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top