Skip to Content
Ajankohtaista

Pohjolan aikuiskouluttajat vahvistavat asemaansa Euroopassa

Julkaistu:

Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Tapio Kujala on valittu toiselle kaksivuotiskaudelle Euroopan aikuiskasvatusliiton (EAEA) hallitukseen. Valinta turvaa pohjoismaisen aikuiskasvatuksen näkyvyyden Euroopassa.

Hallituksen jäsenenä Kujala aikoo tehdä työtä sen puolesta, että EAEA on tulevaisuudessa nykyistä vahvempi edunvalvoja, kumppani ja viestijä.

Aikuiskoulutuksen edellytyksiä täytyy hänen mukaansa tukea talouskriisissä.
— Poliittiset päättäjät on saatava vakuuttumaan siitä, että aikuiskoulutus on yksi avainratkaisu kasvuun, työllisyyteen ja hyvinvointiin, Kujala sanoo.

EAEA on kansalaisjärjestö, johon kuuluu yli 120 jäsenorganisaatiota noin 40 Euroopan maasta. Sen päätehtäviä ovat elinikäisen oppimisen periaatteen vaaliminen Euroopassa ja aikuiskoulutuksen edunvalvonta Euroopan unionissa.

— Edunvalvonnan kehittäminen on edelleen tärkeintä. Tavoitteena on vaikuttaa samanaikaisesti kansallisella ja eurooppalaisella tasolla, jolloin tuemme jäsenjärjestöjä aikuiskoulutuksen kehittämisessä, Kujala kertoo.

Hän pitää tarpeellisena myös koulutuksen mahdollisuuksien aktiivista edistämistä digitalisaatiossa – se ei ole ainoastaan yritysten ja pelifirmojen toimintakenttä.

Kansanvalistusseura on tunnettu kansainvälisestä yhteistyöstään aikuiskasvatuksen alalla. Se hoitaa EAEA-järjestön tiedotusta, julkaisee Lifelong Learning in Europe – LLinE -verkkolehteä ja vetää kansainvälisiä hankkeita.

EAEA-järjestön hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja 11 jäsentä. Mukana on yhteensä 12 kansallisuutta. Tapio Kujalan lisäksi hallitukseen valittiin kaksi muuta pohjoismaalaista: puheenjohtajana jatkaa tanskalainen Per Paludan Hansen ja hallituksen jäseneksi nousi ruotsalainen Kent Johansson. EAEA äänesti uudesta hallituksestaan Portugalin Portossa 23. kesäkuuta.

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Aura Vuorenrinne, 040-511 2475.

Jaa artikkeli
Back to top