Skip to Content
Ajankohtaista

PRH ei näe moitittavaa Oriveden Opiston siirrossa

Julkaistu:

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) mukaan Kansanvalistusseuran toiminnassa Oriveden Opiston tulevaisuutta ja sijaintipaikkaselvitystä koskien ei ole huomautettavaa.

PRH sai selvityspyynnön tammikuussa 2013 kahdelta säätiön hallintoneuvoston jäseneltä. He vaativat vastausta säätiön hallituksen menettelyyn Oriveden Opiston toiminnan muutoksista ja kysyvät, ovatko suunnitelmat säätiön toiminta-ajatuksen mukaisia. Yhtenä ratkaisuna kansanopiston talousongelmiin Kansanvalistusseura on selvittänyt oppilaitoksen siirtoa pois paikkakunnalta, mahdollisesti Tampereelle.

PRH:n 5. kesäkuuta antamassa päätöksessä todetaan, että sääntöjen mukaan hallintoneuvosto määrää säätiön toiminnan yleisen suunnan. Hallintoneuvosto on päätöksellään antanut hallituksen jatkaa siirron valmistelua.

Lisäksi PRH toteaa, että Kansanvalistusseura ei ole velvoitettu pitämään opistoa Orivedellä eikä ylipäätään ylläpitämään kansanopistoa. Säätiön hallituksella on myös täysi toimivalta kiinteistökaupoissa, kuten Oriveden kampuksen myynnissä.

– Oriveden Opiston sijaintipaikkaselvitystä on tehty määrätietoisesti ja päätöksiä on odotettavissa alkusyksystä, rehtori Kaisa Väyrynen sanoo.

Yle Tampere uutisoi torstaina 6. kesäkuuta virheellisesti, että Oriveden Opistoa ylläpitävä Kansanvalistusseura on saanut huomautuksen Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH) valmistellessaan kansanopiston siirtoa Orivedeltä Tampereelle. Uutisen asiasisältö ei ole Patentti- ja rekisterihallituksen antaman lausunnon mukainen. Kansanvalistusseura ei ole saanut asiasta huomautusta.

”Koska säännöissä ei ole määräyksiä Oriveden Opiston suhteen ja säätiön sääntöjen mukaan hallitukselle kuuluu toimivalta kiinteän omaisuuden myynnin suhteen, PRH ei katso olevan syytä puuttua Oriveden opiston myymistä koskevaan päätökseen”, PRH toteaa vastauksessaan Kansanvalistusseuran hallitukselle.

Lisätietoja:
Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja Tapio Kujala, 0400 436 690
Oriveden Opiston rehtori Kaisa Väyrynen, 0500 834 929

 

Jaa artikkeli
Back to top