Skip to Content

Asahia voi harjoittaa sisällä tai ulkona.

Ajankohtaista

Puistofilosofit: Asahi avaa aistit puistofilosofialle

Julkaistu:

Asahia voi harjoittaa sisällä tai ulkona.

Kun keho ja mieli on herätelty lempeästi, on hyvä avautua filosofisille keskusteluille.

Asahiohjaaja Yrjö Mähönen virittää Haagan puistofilosofian osallistujat suotuisaan kehon ja mielen tilaan ohjaamalla puolen tunnin mittaisen liikuntahetken Hotel Haagassa. Sen päälle voi nauttia ravitsevan aamiaisen.

Yrjö Mähönen

Mähönen kuuluu suomalaisen terveysliikuntamuodon kehittäjiin. Asahi on raivannut tilaa suomalaisen ryhmäliikunnan kentässä lähes parinkymmenen vuoden ajan.

”Asahi on tietoista voimistelua, ikään kuin dynaamista meditaatiota. Opimme liikunnallista taitoa arkielämän tarpeisiin sekä stressin torjuntaa”, Mähönen luonnehtii.

Asahista on apua erityisesti suomalaisten tyyppivaivoihin, kuten selän ja niska-hartiaseudun kipuihin, sekä tasapainon kehittämiseen ja psykosomaattisiin oireisiin.

Asahi luonnistuu jokaiselta

Yrjö Mähönen on tehnyt työuransa sisätautien ja geriatrian erikoislääkärinä. Eläkkeellä hän ohjaa asahiryhmiä Etelä-Helsingin kansalaisopistossa.

Asahi on matalan kynnyksen liikuntaa: luonnistuu jokaiselta eikä vaadi erityisiä varusteita. Sitä voi harjoittaa ulkosalla tai sisällä.

”Tavalliset vaatteet sopivat harjoitusasuksi. Olemme sukkasillaan, emmekä tarvitse edes mattoja, koska treenaamme jalkeilla koko ajan”, Asahi-Ykä kannustaa.

Asahiharjoitus pidetään hotellin joogastudiossa. Tilaan mahtuu mukavasti parikymmentä osallistujaa.

Näin pääset mukaan:

  • Kehon ja mielen herättely asahilla, lauantaina 13. elokuuta kello 9–9.30, Hotel Haaga Central Park, joogastudio (Nuijamiestentie 10),  asahiohjaaja Yrjö Mähönen. Harjoituksen jälkeen tarjolla on virkistävä ja ravitseva aamiainen hotellin aamiaispuffetista. Asahin ja aamiaisen yhteishinta on 18 euroa / aikuinen ja 10,50 euroa / lapset (5-12-vuotiaat), jonka voi maksaa paikalla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.
  • Haagan puistofilosofia  lauantaina 13. elokuuta 11-16 Haagan alppiruusupuistossa Helsingissä, tutustu ohjelmaan ja puhujiin.

Puistofilosofit-sarjassa tapaamme Haagan puistofilosofian järjestäjiä, puhujia ja taustavoimia.

 

Jaa artikkeli
Back to top