Skip to Content

Laura Pörsti, kuvaaja Marek Sabogan; Arto Salonen, kuvaaja Juha Törmälä

Ajankohtaista

Puistofilosofit: Miten vaatevalinnat liittyvät hyvään elämään?

Julkaistu:

Laura Pörsti, kuvaaja Marek Sabogan; Arto Salonen, kuvaaja Juha Törmälä

Haagan puistofilosofia on kaikille avoin kaupunkioppimisen tapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluu muun muassa filosofiaa eri näkökulmasta valottavia keskusteluja.

Professori Arto O. Salonen ja toimittaja, kirjailija Laura Pörsti käyvät dialogia siitä, millaisia merkityksellisen ja kestävän elämän valintoja kannamme mukanamme vaatteiden muodossa.

Arto O. Salonen on täyden ihmisyyden puolestapuhuja ja kestävän elämän rakentaja. Hän on kiinnostunut siitä, kuinka elämän mielekkyys maksimoidaan. Mitä loppujen lopuksi tarvitaan enemmän ja mitä vähemmän hyvän elämän elämiseksi? Millaista tulevaisuutta pitäisi jokapäiväisillä teoilla rakentaa, jotta meidän jälkeemme elävät ihmiset voisivat olla meistä ylpeitä?

Laura Pörsti on kirjoittaja ja toimittaja, ajattelija ja ihmettelijä. Häneltä ilmestyi keväällä 2021 vaatteiden monia merkityksiä filosofiseen sävyyn pohdiskeleva kirja Viimeinen vuosi – muistiinpanoja muutamista vaatekaapeista (Gummerus).

Filosofia auttaa etsimään olemassaolon syitä

Laura Pörsti uskoo, että tarvitsemme ahdistuksen tilalle sen pohtimista, mikä tekee elämästä ja arkisista valinnoistamme arvokkaita.

”Filosofia voi olla tärkeässä roolissa maailman, meidän itsemme ja arvokkuuden kokemuksemme ymmärtämiseen”, hän sanoo.

Arto O. Salosen mielestä filosofiaa tarvitaan, jotta ihminen tavoittaa olemassaololleen riittävän hyviä syitä. Filosofia voi olla hyvä työkalu esimerkiksi omien kulutusvalintojen pohtimiseen.

”Jokainen ihminen haluaa täyteläiseksi ja hyväksi koetun elämän. Siksi tarvitaan hyvinvointikokemusten määrätietoista rikastamista”, hän kuvailee.

Vaatteet ovat valintoja iholla

Miten juuri vaatteet liittyvät tähän kaikkeen?

Vaatteita käsittelevän kirjan tekoprosessi vei Pörstin ihmisyyden ja valintojemme merkityksen äärelle ja syvälle maapallon kestävyyskysymysten syövereihin.

”Vaatteet ovat valintoja, joita kannamme kirjaimellisesti ihollamme joka päivä – ne ovat samaan aikaan hyvin yksityisiä ja julkisia”, hän sanoo nyt.

”Jokainen valinta voi lisätä tyytyväisyyttä ja parantaa elämän kokemuksellista täyteyttä”, Arto Salonen lisää.

Puistofilosofit-sarjassa tapaamme Haagan puistofilosofian järjestäjiä, puhujia ja taustavoimia.

Haagan puistofilosofia -tapahtuma 14.08.2021 klo 11:00-16:00 Alppiruusupuistossa
Valintoja iholla – voiko vaatevalinnoillaan tulla onnelliseksi? klo 14:45 – 15:30.

Jaa artikkeli
Back to top