Skip to Content

Kirjailija Jukka Laajarinne ohjaa Haagan puistofilosofiassa paikaktietoisuuskävelyn.

Ajankohtaista

Puistofilosofit: Tee puistokävelystä tutkimusmatka – jaa havaintosi kirjailijan kanssa

Julkaistu:

Kirjailija Jukka Laajarinne ohjaa Haagan puistofilosofiassa paikaktietoisuuskävelyn.

Haagan puistofilosofia tuo 14. elokuuta yhteen filosofit ja kaupunkilaiset keskustelemaan arkisista, isoista ja pienistä kysymyksistä.

Kirjailija Jukka Laajarinne kutsuu osallistujat paikkatietoisuuskävelylle. Se on tutkimusmatka, jolla havainnoidaan ympäristöä kaikilla aisteilla ja jaetaan kokemuksia.

Mihin filosofiaa tarvitaan?

”Filosofian harjoittaminen avaa uusia näkökulmia koettuun todellisuuteemme ja siihen, millä eri tavoilla maailmaa voi ymmärtää. Samalla se laajentaa ymmärrystämme, ravistelee jopa niitä perususkomuksia, joita olemme oppineet pitämään intuitiivisesti tosina. Eräänlaista tajunnan laajentamista siis. Samaan aikaan filosofian tehtävä on tukea kriittistä ajattelua ja auttaa huomaamaan, millaiset aivoitukset ja uskomukset ovat kelvottomia ja vältettäviä.”

Esseekokoelmassaan Tiloissa  Laajarinne käsittelee mielen ja ympäristön välisiä vuorovaikutuksia. Filosofiaksi miellettyjä aiheita hän tarkastelee esimerkiksi tietokirjassaan Muumit ja olemisen arvoitus ja filosofi Pyrrhonista kertovassa romaanissaan Mykistynyt mies.

Puistofilosofit-sarjassa tapaamme Haagan puistofilosofian, kaikille avoin kaupunkioppimisen tapahtuman järjestäjiä, puhujia ja taustavoimia.

Kuva: Jukka Laajarinne

Jaa artikkeli
Back to top