Skip to Content
Ajankohtaista

Rehtori Kaisa Väyrysestä opetusneuvos

Julkaistu:

Oriveden opiston rehtorille Kaisa Väyryselle on myönnetty opetusneuvoksen arvonimi. Tasavallan presidentti on myöntänyt arvonimen 11. joulukuuta.

– Olen hyvin otettu ja onnellinen tästä arvonimestä. Nimitys on paitsi henkilökohtaisesti merkittävä huomionosoitus, ennen kaikkea tunnustus aikuiskoulutukselle ja vapaalle sivistystyölle, Väyrynen sanoo.

Väyrynen on tehnyt monipuolisen uran aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön parissa. Hän on toiminut eri tehtävissä, muun muassa päätoimisena ja johtavana opettajana, osastonjohtajana, koulutuspäällikkönä ja rehtorina, Vantaan työväenopistossa, nykyisessä Vantaan aikuisopistossa ja Oriveden opistossa.

Hänen aikanaan Vantaan aikuisopistosta kehittyi keskeinen toimija maahanmuuttajakoulutuksessa pääkaupunkiseudulla. Oriveden opistossa hän on ollut luomassa uudenlaista koulutuslaitosta, jossa ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö ovat löytäneet paikkansa samasta oppilaitoksesta.

Opetusneuvoksen arvonimeä Kaisa Väyryselle hakivat Kansanvalistusseura, Kansalaisopistojen liitto KoL, Vantaan kaupunki ja Ahlmanin koulun Säätiö.

Kaisa Väyrynen

  • syntynyt vuonna 1952 Kiuruvedellä
  • koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri
  • työskennellyt Vantaan aikuisopiston johtavana rehtorina vuosina 2002–2012
  • työskennellyt Oriveden opiston rehtorina vuodesta 2012 lähtien
  • luottamustehtäviä mm. Kansalais- ja työväenopistojen, Vapaan Sivistystyön yhteisjärjestön ja Alfred Kordelinin säätiön hallituksissa.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Tapio Kujala, 0400 436 690, tapio.kujala@kvs.fi

 

Jaa artikkeli
Back to top