Skip to Content
Ajankohtaista

Sivistys valokeilaan – Kvs-säätiö ja SuomiAreena yhdistävät voimansa Sivistyksen teemavuonna 2024

Kirjoittajat: Elina Heiskanen, Tarja Repo Julkaistu:

Sivistyksen teemavuosi 2024 on kumppanina tulevan kesän SuomiAreenassa, ja sivistys on Suomen suurimman yhteiskunnallisen festivaalin keskeinen teema. Teemavuotta koordinoiva Kvs-säätiö järjestää Porissa kolme sivistysteemaista keskustelua ja tuo festivaalille Soppi-tiedekeskuksensa pop up -näyttelyn.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt kuluvan vuoden Sivistyksen teemavuodeksi. SuomiAreenan ja teemavuotta koordinoivan Kvs-säätiön kumppanuus näkyy ja kuuluu monin tavoin paikan päällä Porissa 25. – 28.6. sekä MTV:n välittämissä striimeissä.

”SuomiAreena tarjoaa erinomaiset ja vaikuttavat puitteet Sivistyksen teemavuoden päättäjä- ja kansalaiskeskustelulle”, kommentoi Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Sivistys on aina ajankohtainen asia. Tuomen mukaan on säätiössä arvostetaan SuomiAreenan merkittävää panostusta suomalaisen yhteiskunnan ja sivistysvaltion hyväksi.

Arvokas foorumi

”Uskomme vahvasti, että SuomiAreena toimii arvokkaana foorumina sivistyksen ytimekkäälle keskustelulle, merkityksellisille pohdinnoille ja uudelleen sanoittamiselle, tuoden näin merkittävää vaikuttavuutta suomalaiseen yhteiskuntaan”, sanoo Tuomi.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Johanna Tonttila MTV:ltä kertoo, että SuomiAreenan ohjelma heijastelee erilaisia yhteiskunnallisia keskusteluita.

”Yhdessä Kvs-säätiön kanssa tavoitteemme on tuoda sivistyksen teema vahvasti esiin ja herättää se keskusteluun ja ihmisten arkeen. Sivistys ja demokratia ovat keskeisiä teemoja tulevassa ohjelmassa.”

Sivistystapahtumilla oma kalenteri

Sivistyksen teemavuoden 2024 aikana sivistystä ja sen merkitystä tuodaan tähän päivään ja ihmisten arkeen. Tietoa teemavuodesta ja sen tapahtumakalenteri löytyvät verkko-osoitteesta sivistys.fi. Erilaiset yhteisöt ja verkostot voivat hakea mukaan omilla tapahtumillaan osaksi Sivistyksen teemavuoden kalenteria koko vuoden ajan. Tervetuloa mukaan myös kaikille avoimiin infowebinaareihin, joihin voi ennakkoilmoittautua tämän linkin kautta.

Kvs-säätiö, joka on perustettu vuonna 1874, on maamme vanhin sivistyssäätiö. Teemavuoden aikana juhlitaan myös säätiön 150-vuotista matkaa.

Jaa artikkeli

Kirjoittajat

Elina Heiskanen Viestintäpäällikkö | Communications & Marketing Manager +358 40 7594 532 elina.heiskanen@kvs.fi
Tarja Repo Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori | Event and communication coordinator +358 41 449 8268 tarja.repo@kvs.fi
Back to top