”Sivistystyö planetaaristen kriisien ajassa” – Aikuiskasvatuksen teemanumeron julkistaminen

 ”Sivistystyö planetaaristen kriisien ajassa” – Aikuiskasvatuksen teemanumeron julkistaminen Ekokriisi haastaa aikuiskasvatuksen tieteenä ja käytäntönä.

Planetaariset kriisit tuovat aikuiskasvatukselle uuden sivistystehtävän. Mitä se tarkoittaa tutkimuksen ja käytännön kannalta?

Aikuiskasvatuksen teemanumero ”Sivistystyö planetaaristen kriisien ajassa” julkistetaan keskiviikkona 25. elokuuta kello 10–12 Kvs-säätiön Sivistyskulmassa. Tapahtuma järjestetään pandemiatilanteen mukaan kasvokkain, verkossa tai sekä että.

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan tutkijoiden kanssa sivistystyön tulevaisuudesta. Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/s/akteemanumeronjulkistaminen

Ohjelma

  • avaussanat: koordinaattori, teemanumeron sisältötoimittaaj Satu Heimo, Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelma
  • tutkijoiden puheenvuorot ja keskustelua: professori emerita Anja Heikkinen ja tutkija Jenni Pätäri Tampereen yliopistosta, asiantuntija Marion Fields OK-Siviksestä ja tutkija Jani Pulkki Tampereen yliopistosta
  • paneeli: ”Millaisissa kohtaamisissa ja tehtävissä aikuiskasvatuksen uusi sivistystehtävä toteutuu?” Keskustelijoina muun muassa tutkijat Minna Santaoja, Erja Laakkonen ja Minna Käyrä. Keskustelua moderoi toimituskuntalainen Severi Hämäri.
  • keskustelu: ”Aikuiskasvatuksen tulevaisuuden tehtävät”. Keskustelua fasilitoi päätoimittaja, professori Ulpukka Isopahkala-Bouret.
  • päätössanat: professori, toimituskuntalainen Arto O. Salonen

Tutkitun tiedon puolesta

  • Aikuiskasvatuksen teemanumero tuotettiin yhdessä Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -ohjelman kanssa. Julkistamistilaisuus juhlistaa sekä kymmenvuotista SVV-ohjelmaa että nelikymmenvuotiasta tiedelehteä. Samalla se on Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.
  • Aikuiskasvatus on  kotimainen, tieteenalansa ainoa vertaisarvioitu tiedejulkaisu. Se on ilmaiseksi luettavissa osoitteessa https://journal.fi/aikuiskasvatus  koko historialtaan.
  • Sivistyskulma on fyysinen ja virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille sivistyksen ystäville. Sen ohjelmaa myös striimataan ja taltioidaan, jotta teemoihin voi tutustua ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Seuraa somessa tunnisteita #arkisivistys, #sivistyskulma, #aikuiskasvatus40, #tttv21

Lisää aiheesta: