Skip to Content
Ajankohtaista

Souli: ”Normiaikuisuus ei riitä hyvään elämään”

Julkaistu:

Alle nelikymppisen naisen elämä on pätkätöitä, asuntolainaa, perheen ja työn yhdistämisen paineita. Vaikka mikään ole kovin varmaa, naiset suhtautuvat tulevaisuuteen luottavaisesti ja toiveikkaasti, väittää aikuiskasvatustieteilijä Erja Laakkonen.

− He jaksavat tarkkailla valppaasti eteen tulevia mahdollisuuksia ja tarttua niihin, esimerkiksi osallistua omaehtoiseen koulutukseen, kartuttaa ja monipuolistaa osaamistaan tai suunnitella tulevaisuutta freelancerina, hän kertoo oppimisen medialle Soulille.

Joustavuus ja nokkeluus

Väitöstyössään hän tutki nuorehkojen koulutettujen pohjoiskarjalaisnaisten. Haastatellut kertoivat haluavansa elää ennen kaikkea omannäköistä elämää.

Jotkin normiaikuisuuden kriteerit on täytettävä, mutta hyvään elämään tarvitaan muutakin, esimerkiksi mahdollisuus kehittää itseä.

− Ihailen naisten nokkeluutta ja taitavuutta. He onnistuvat tekemään joustavia ratkaisuja ja muovaamaan itsensä näköistä elämää, vaikka heidän tilanteensa on kaikkea muuta kuin helppo, Laakkonen sanoo.

Tutkimuksen ajankohtaisuutta lisäävät hallituksen säästöaikeet. Toteutuessaan ne puristavat nuoren naisen elämää yhtä ankarampiin puitteisiin.

Lue Soulin jutut aiheesta:

Souli on maksuton verkkomedia sille, jota kiinnostaa oppiminen työnä tai harrastuksena. Seuraa mediaa

Lisätiedot: päätoimittaja Tapio Kujala, tapio.kujala@kvs.fi, 0400 436 690

Jaa artikkeli
Back to top