Skip to Content
Ajankohtaista

Souli: Suomi on sitoutunut auttamaan pakolaisia

Julkaistu:

Turvapaikanhakijoiden auttamiseen on vain yksi vastaus: kyllä. Näin sanoo kriisialueiden ulkomaankirjeenvaihtajana pitkän uran tehnyt Leena Reikko.

– Lähtökohta on se, että Suomi on allekirjoittanut kansainvälisiä sopimuksia, ja niitä on noudatettava, hän toteaa oppimisen median Soulin haastattelussa.

Toimittajan työssään Reikko näki, millaista on jättää kotiseutunsa konfliktin vuoksi. Nykyisessä työpaikassaan Harjavallan vastaanottokeskuksessa hän näkee, millaista on hakea paikkaansa maassa, jonka ihmiset, kieli ja kulttuuri ovat vieraita.

Arki kotouttaa parhaiten

Leena Reikko on huomannut, että arki on hyvä kotouttaja ja vapaaehtoisten apu sen kivijalka.

– On ollut hirveän positiivista, että auttaminen on järkiperäistä: kun kerrotaan, että nyt tarvitaan miesten talvivaatteita, tulee miesten talvivaatteita, kun tarvitaan polkupyöriä, saadaan polkupyöriä. Kunhan vain muistamme, että turvapaikanhakija on tullut Suomeen jäädäkseen.

Yksin Suomen Punaisen Risti on rekrytoinut noin 7 000 vapaaehtoista pakolaisten avuksi.

– Vapaaehtoisten vyöry on kansalaismielipiteen joukkoilmaus. Suoraselkäiset suomalaiset nousivat puolustamaan pakolaisia. Ihmiset eivät lähteneet torille. He lähtivät auttamaan, järjestön kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo.

Taustoita tietosi pakolaiskysymyksestä Soulin jutuilla:

Souli on maksuton verkkomedia sille, jota kiinnostaa oppiminen työnä tai harrastuksena. Seuraa mediaa

Lisätiedot: päätoimittaja Tapio Kujala, tapio.kujala@kvs.fi, 0400 436 690

Jaa artikkeli
Back to top