Skip to Content
Ajankohtaista

Suomen suurin arvokeskustelujen sarja huipentuu Tukholmassa ja Fuengirolassa

Julkaistu:

Kansanvalistusseura on järjestänyt osana Suomen juhlavuoden ohjelmistoa lähes 30 kansalaiskeskustelua. Keskustelusarjan viimeinen tapahtuma järjestetään ulkosuomalaisten parissa sunnuntaina 12.11. klo 13-16 Tukholman Ruotsinsuomalaisella koululla, Fridhemsgatan 17, 11240 Tukholma.

Samana viikonloppuna järjestetään seminaari lauantaina 11.11. klo 13 Fuengirolan Sofia-opistolla, Avda Nuestro Padre Jesús Cautivo 43. Seminaarissa esitellään keskustelusarjan antia ja esiin nousseita teemoja. Fuengirolan kansalaiskeskustelu järjestettiin aiemmin keväällä.

Keskusteluissa tavalliset ihmiset pohtivat yhdessä suomalaisia arvoja ja sitä, millaiselle pohjalle tulevaisuus luodaan niin, että kaikki yhteiskunnan jäsenet pääsevät tähän työhön mukaan.

Kansalaisia yhteiskunnalliseen keskusteluun mukaan ottavien tilaisuuksien sarja on suurin koskaan Suomessa järjestetty. Kolme näistä keskusteluista järjestettiin ulkosuomalaisille, jotka ovat usein liian vähän käytetty voimavara suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa.

Fasilitaattoreiden johtamissa pienryhmissä puhutaan myös siitä, miten ulkosuomalaisten suhteita Suomeen voidaan vahvistaa ja mitä eväitä nykyisestä asuinmaasta olisi tarjota suomalaiseen yhteiskuntaan.

Fuengirolan seminaarissa pitää juhlaesitelmän kokenut ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtanen aiheena “Suomen rooli rauhanrakentajana ennen ja nyt”. Kommenttipuheenvuoron käyttää Aurinkorannikon Suomalaisyhteisöjen puheenjohtaja, tohtori Hannu Vuori.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Aiempien keskustelujen kooste.

www.100askelta.fi

www.facebook/100askelta.fi

www.instagram.com/100askelta

 

Lisätietoja:

Projektisuunnittelija Anne Tastula

+358 40 152 3830

anne.tastula@kvs.fi

 

Kansanvalistusseura (KVS) on sivistysjärjestö, joka edistää elinikäistä oppimista.  Olemme vuodesta 1874 lähtien puolustaneet sivistystä yhteiskunnan tärkeimpänä arvona.  Teemme työtä, että jokaisella on mahdollisuus oppia läpi elämän ja elää toisia ja ympäristöä kunnioittaen. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Jaa artikkeli
Back to top