Skip to Content
Ajankohtaista

Suvi Auvinen ja Pekka Sauri aloittavat Radio Helsingin uuden ohjelmasarjan – keskustelun mahdollistavat säätiökentän kaksi uudistajaa, Kansanvalistusseura sr. ja Erätauko-säätiö

Julkaistu:

Suomen rohkeimpien keskustelijoiden joukkoon lukeutuvat Suvi Auvinen ja Pekka Sauri vastaavat tänä keväänä ja tulevana syksynä kuulijoiden kysymyksiin Radio Helsingin uudessa ohjelmasarjassa Auvinen ja Sauri.

Ensimmäinen jakso kuullaan keskiviikkona 22. huhtikuuta klo 11–12. Kysymyksiä voi jo lähettää osoitteeseen: auvinenjasauri(a)radiohelsinki.fi.

Tavoitteena on luoda keskustelua hyvässä hengessä. Ohjelma on tekijöidensä mukaan vastaveto nykyiselle aggressiiviselle ilmapiirille, jossa vastausten on löydyttävä heti, erilaisia mielipiteitä ei sallita ja kanssaihmisiä ei kuunnella.

Kevään kolmessa erikoisjaksossa keskitytään koronakevään tunnelmiin. Ohjelma jatkaa syksyllä kymmenosaisena sarjana, jossa käsitellään kuulijoiden lähettämiä kysymyksiä elämästä, kaupungista, koirista, sivistyksestä, somesta ja mistä tahansa, mikä kuulijoiden mieltä askarruttaa.

Ohjelman tarjoavat kaksi säätiökentän rohkeaa uudistajaa, Kansanvalistusseura (KVS) ja Erätauko-säätiö.

– Tarvitsemme poikkeusaikoina uusia avauksia vuorovaikutukseen, ja uskomme tässä erityisesti radion voimaan. Olemme innolla mukana luomassa uutta ohjelmaformaattia Auvisen ja Saurin sekä Erätauko-säätiön ja Radio Helsingin kanssa, sanoo Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

– Kuunteleminen on muodissa ja siinä on ikiaikaista tyyliä. Se näkyy radion, podcastien ja rakentavan keskustelun nousevassa suosiossa. Erätauko-säätiö iloitsee tästä yhteistyöstä: hyvän keskustelun ja erilaisten ihmisten kokemuksien jakamisen mahdollisuudesta kaiken kummallisuuden keskellä, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sanoo.

Studiossa Suomen kärkevin ja mukavin keskustelupari

Auvinen ja Sauri käsittelevät jokaisessa tunnin mittaisessa lähetyksessä puolenkymmentä isompaa kysymystä sekä kourallisen pieniä.

Kevään lähetyksissä keskitytään maailman järkkyneeseen tilaan, ja myös syksyllä lähetykseen nostetaan aina vähintään yksi ajankohtainen aihe.

Auvinen sanoo, että kevään mullistus herätti monet ajattelemaan suuria kysymyksiä.

– Maailman tila muuttui hetkessä jatkuvasta kiihdytyksestä äkkipysähdykseen. Valtava törmäys on järisyttänyt niitä perusteita, joiden varaan elämämme on rakennettu.

– Koronakevät on nostanut jengissä esiin monenlaisia tunteita ja ahdistuksia. Ohjelmamme avaa uuden kanavan niiden purkamiselle ja jakamiselle, Pekka Sauri Sanoo.

Kysymyksiin on valmisteltu vastauksia viikon aikana, mutta suorassa lähetyksessä saapuu vielä yksi toimituksen valitsema kysymys, johon ei ole valmistauduttu etukäteen.

Suvi Auvinen tunnetaan kärkevänä keskustelijana, joka ei pelkää asettua poikkiteloin vallitsevaa mielipidettä vastaan. Hän on toimittaja, tietokirjailija ja ehkä Suomen tunnetuin anarkisti. Vuonna 2016 Auvinen aloitti radiouransa Radio Helsingissä kymmenosaisella Päivystävä anarkisti -ohjelmasarjalla. Suvi Auvinen on syntynyt vuonna 1984.

Pekka Sauri on mahdollisesti Suomen mukavin mies. Puheradion virallinen ääni puhui itsensä suomalaisten sydämiin Yölinja -ohjelman myötä 1987–2002. Sauri on toiminut Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja vaikuttanut merkittävästi Vihreiden syntyyn Suomessa. Pekka Sauri on syntynyt vuonna 1954.

Kansanvalistusseura sr. on maan vanhin, sitoutumaton sivistyssäätiö, joka tuo pelotonta asennetta ja arkisivistystä kaikkien ulottuville. Erätauko-säätiön tarkoituksena on yhdessä muiden dialogista kiinnostuneiden tahojen kanssa muuttaa keskustelukulttuuri Suomessa rakentavammaksi, vähentää yhteiskunnan jakautumista ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan.

Auvinen ja Sauri

  • Radio Helsingin taajuudella keskiviikkoisin 22. huhtikuuta alkaen klo 11.00–12.00.
  • Mahdollistajina säätiökentän kaksi rohkeaa: Kansanvalistusseura ja Erätauko-säätiö.
  • Osallistu keskusteluun lähettämällä kysymys osoitteeseen auvinenjasauri(a)radiohelsinki.fi

Taajuudet:
Helsingissä 89,7 MHz,
Tampereella 106,8 MHz ja
Oulussa 90,9 MHz.

Kuuntele ohjelma jälkikäteen silloin kun sinulle parhaiten sopii on-demandina ja podcastina osoitteessa www.radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin sovelluksella. Radio Helsingin sovelluksen voit ladata omasta mobiilisovelluskaupastasi.

Lisätiedot:

Kansanvalistusseura, Lauri Tuomi, lauri.tuomi(a)kvs.fi, 050 4769 977

Erätauko-säätiö, Laura Arikka, laura.arikka(a)eratauko.fi, 044 5792 686

Radio Helsinki, myyntijohtaja Mikko Räikkönen,  mikko.raikkonen(a)radiohelsinki.fi, 040 504 9950
Kuva: Suvi Auvinen ja Pekka Sauri / Radio Helsinki

Jaa artikkeli
Back to top