Skip to Content
Ajankohtaista

”Trollaus ei ole kommunikaatiota, vaan ansa. Se hajottaa keskustelua”, sanovat Taiteiden yön positiivisessa trollipajassa 15.8. puhuvat Suvi Auvinen ja Pekka Sauri

Julkaistu:

”Menikö tunteisiin?” kysyy keskustelukumppani kärkevän someviestittelyn päätteeksi.

Toimittaja, bloggaaja ja kansalaisaktivisti Suvi Auviselle ilmiö on tuttu. Hän on yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista Twitter-keskustelijoista.

”Tunteettomuus on historian saatossa ollut alkusysäys ihmiskunnan hirvittävimmille teoille, joten toivon keskustelujen tuntuvan meistä mahdollisimman pitkään joltakin.”

Viime vuosina trollaus on saanut uusia merkityksiä – enää ei ole kyse menneiden vuosien harmittomasta hassuttelusta tai edes kiusaamiskulttuurista.

Häiriköiden taustalla monenlaisia agendoja

Viestinnän työelämäprofessori ja aktiivinen somepersoona Pekka Sauri sanoo, että trolliksi nimitetään sometiliä, joka pyrkii pelkästään hajottamaan keskustelua ja kääntämään ihmisiä toisiaan vastaan jonkin ulkopuolisen intressin eduksi.

”Julkisessa keskustelussa on pohdittu trolliavausten taustalla piileviä ulkopuolisia intressejä, mutta toisaalta myös ihmisten lisääntyvää kriittisyyttä trolliviestejä kohtaan.”

Tiedon kriittisen arvioinnin lisäksi ihmiset kaipaavat työkaluja trollien kohtaamiseen ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn.

”Trollaus ei ole kommunikaatiota, vaan ansa. Siksi meidän on tunnistettava trollaus yhä herkemmin ja opittava kohtaamaan trollit masentumatta ja lannistumatta”, sanoo Suvi Auvinen.

Helsingin Taiteiden yön Trollipajassa opit kohtaamaan trollit rakentavasti

Sivistysjärjestö Kansanvalistusseuran (KVS) järjestää Taiteiden yössä 15. elokuuta Positiivisen trollipajan klo 16–17 osoitteessa Cygnaeuksenkatu 4. Suvi Auvinen ja Pekka Sauri johdattavat aiheeseen.

Pajassa opastetaan muun muassa rakentavaa somekeskustelua, suojautumaan trollausta vastaan ja tunnistamaan vihapuhetta. Pajan jälkeen klo 17–18 a cappella -ryhmä Ilo Ensemble esiintyy, ja tarjolla on pientä purtavaa.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Lue tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1276331452522378/

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Lauri Tuomi, 050 4769 977, lauri.tuomi@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top