Skip to Content
Ajankohtaista

Uutuuskirja kuolemasta ja kirjoituksesta

Julkaistu:

 

”Mistä tämä kirja sai alkunsa? Siitäkö, kun seitsemäntoistavuotiaana polvistuin antamaan tekohengitystä tuntemattomalle miehelle saaressa, Helsingin edustalla? Oli aamuyö, linnut kimittivät kylmän usvan kiiriessä mereltä kallioiden väliseen maastoon. Vieraan ihmisen huulten maku – absoluuttinen, laimentamaton – jäi minuun.”

Kuoleman horisontti ja kirjoitus -kirjassaan Heli Hulmi pohtii lyyrisellä herkkyydellä kuolemaa ja siitä kirjoittamista. Hulmi käsittelee häntä inspiroineiden kirjailijoiden, kuten Tomas Tranströmerin, Raija Siekkisen ja Bo Carpelanin, tekstikatkelmia. Kirja soveltuu oppaaksi kirjoittajaohjaajille sekä taideterapiasta ja luovasta kirjoittamisesta innostuneille. Se tarjoaa läheisensä menettäneelle välineitä käsitellä surua. Kirjan ajatukset antavat kaikupintaa olemassaolon kysymyksiä pohtivalle mielelle.

Heli Hulmi on elämäkerralliseen kirjoittamiseen erikoistunut kirjoittajaohjaaja ja kirjailija. Ylen radiodokumentaristina uransa aloittanut Hulmi siirtyi 1990-luvulla elämäntarinoiden pariin. Hän on kirjoittanut lukuisia elämäkertoja ja historiikkeja sekä proosaa.

Kuoleman horisontti ja kirjoitus, Kansanvalistusseura, 2012, ISBN 978-951-9140-64-3, 255 sivua, ovh. 32 €

Lehdistökappaleet ja tiedustelut: kustannustoimittaja Paula Immonen, paula.immonen@kvs.fi, puh. 050 383 3970

Linkki verkkokauppaan: Kuoleman horisontti ja kirjoitus

Jaa artikkeli
Back to top