Skip to Content
Ajankohtaista

Vastalaake.fi-sivusto ehdokkaana Vuoden journalistiseksi teoksi journalismin ja lääketieteen asiantuntijoiden työryhmä kehitti sivustolla uudenlaista terveysjournalismia

Julkaistu:

Kansanvalistusseuran, lääketieteen opiskelijoiden ja asiantuntijoiden toteuttama Vastalääke-sivusto kilpailee Suuri Journalistipalkinto -ehdokkuudesta 2020.

Vastalaake.fi on uudenlainen kokeilu journalistien ja asiantuntijoiden yhteistyöstä, jolla pyritään lisäämään kansalaisten ymmärrystä tutkitun tiedon merkityksestä.

Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa on neljä kategoriaa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.

Vastalaake.fi on yksi kolmesta ehdokkaata kategoriassa Vuoden journalistinen teko.

Suomen merkittävin journalistinen tunnustus

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Palkintolautakunta perustelee Vastalääke-sivuston ehdokkuutta näin:

”Sivustolla julkaistaan tutkimuksiin perustuvia mutta helppotajuisia artikkeleita tieteestä ja terveydestä. Lähtökohtana on huoli virheellisten ja epäselvien terveysväittämien leviämisestä mediassa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. Sivuston artikkelit selvittävät erilaisten julkisuudessa esitettyjen terveysväittämien todenperäisyyttä, ja niissä käydään tutkitulla tiedolla huuhaata vastaan. Sivusto on saavuttanut suuren suosion ja siihen viitataan usein myös perinteisessä mediassa.”

Voittajat julki maaliskuussa suorassa tv-lähetyksessä

Suuri Journalistipalkinto -kilpailun voittajat päätetään keskiviikkona 11. maaliskuuta 2020 ja julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla klo 20 alkaen.

Vuonna 2019 julkaistun vastalaake.fi-sivuston suunnittelusta, tuotannosta ja kustantamisesta vastasi Kansanvalistusseura elokuusta 2018 marraskuun loppuun 2019. Artikkeleita on tuotettu myös opetus- ja kulttuuriministeriön hankeavustuksella vuosina 2018–2019.

Sivuston kirjoittajat ovat lääketieteen opiskelijoita sekä Suomen eturivin tieteen ja terveyden asiantuntijoita.

Kansanvalistusseura sr. on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sivistyssäätiö. Tutustu Vastalääke-sivustoon osoitteessa: www.vastalaake.fi.

Kuvassa osa työryhmästä: Miia Muhonen (vas.) ja Tatu Han (oik.) Vastalääke ry, sekä Karoliina Knuuti, KVS.

Lisätiedot:

Annu Griñan, viestintäpäällikkö, Kansanvalistusseura, 040 7594 532

Lauri Tuomi, toimitusjohtaja, Kansanvalistusseura, 050 4769 977

Jaa artikkeli
Back to top