Skip to Content
Ajankohtaista

Vuoden sivistyspalkinnon saanut Kalle Löövi: ”Auttamishalu kertoo sydämen sivistyksestä”

Julkaistu:

Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtajan Kalle Löövin mukaan suomalaisten auttamishalu pakolaiskriisin aikana osoittaa, kuinka tärkeää tavallisten ihmisten tuki avulle on.

– Inhimillisyys ja jopa ihmisyys ovat vaakalaudalla eri alueilla maailmassa, elleivät tavalliset kansalaiset osoita yhdessä kanssaihmisten kunnioitusta ja inhimillisten periaatteiden tärkeyttä maailmassa, hän sanoo. 

Löövi sai perjantaina 20. marraskuuta Kansanvalistusseuran Vuoden 2015 sivistyspalkinnon tunnustuksena työstään erityisesti pakolaisten auttamiseksi. 

Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa ja kotouttamisessa. Kalle Löövi on toiminnallaan paitsi vastannut työnsä puolesta kriisityön järjestämisestä, myös tuonut puheenvuoroissaan esille inhimillisyyden arvoa ja edistänyt keskustelua pakolaiskriisin syistä ja auttamisen merkityksestä. 

Suomen Punaisen Ristin toimintaan on tänä syksynä ilmoittautunut yli 10 000 vapaaehtoista, avustustarvikkeiden määrä on lisääntynyt yli odotusten ja Nälkäpäivä-keräys tuotti ennätystuloksen. Löövin mukaan kansalaisten aktivoituminen on sivistyksen voitto. 

– Suomessa on riittävästi koulutettuja ihmisiä, jotka haluavat edelleen oppia lisää ja auttaa ihmisiä eri puolilla maailmaa ja jotka tuntevat vastuuta muista. Auttamishalu kertoo sydämen sivistyksestä. 

Kansanvalistusseuran jakama Vuoden sivistyspalkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Se annetaan vuosittain henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Vuodesta 1974 lähtien jaettu palkinto tunnettiin aiemmin Kansanvalistusseuran palkintona. 

Palkintona ojennettiin Tarja Malisen keraaminen Ei toivottu tyttö -veistos. Taiteilijan töiden taustalla on YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Sen mukaan jokaiselle lapselle kuuluu yhtäläinen oikeus säilyä hengissä, elää arvokas ja turvallinen elämä. 

Lue lisää Soulista:

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Tapio Kujala, 0400 436 690, tapio.kujala@kvs.fi

Kuva: Kansanvalistusseura 

Jaa artikkeli
Back to top