Skip to Content
Tapahtumat

Yleisöluento: Tuukko nää kahaville? Moninaisuus ja yhteisöllisyyden voima

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Verkossa Teams-yhteydellä
Ilmoittaudu maksuttomalle luennolle
Jaa tapahtuma

Tervetuloa yhteiseen kahvihetkeen 23.4.2024 klo 18.00–19.00. Ilmoittaudu verkkoluennolle viimeistään 18.4. Luennon pitää Vuolteen monikulttuurisuustyön päällikkö Anna Ristolainen.

Moninaisuutta on kaikkialla. Oulussa sanotaan nää ja kahavit ja jossain muualla sanotaan jotenkin muuten. Silti me voimme juoda yhdessä kahvit ja kohdata toisemme. Eikös tärkeintä kuitenkin ole, että viestimme välittyy? Esimerkiksi aidot hymyt ja ystävälliset katseet kertovat enemmän kuin sata yhteistä sanaa.

Vuolteen Ystävyyskeskus tavoittaa vuosittain tuhansia oululaisia erilaisten kohtaamisten kautta. Osa meistä on syntynyt Oulussa, osa muualla päin Suomea ja suurimman osan juuret ovat vankasti kaukana maailman muissa maissa. Meille ihmisten moninaisuus on voimavara ja mielenkiinnon kohde. Koska kielemme ja tapamme eroavat toisistaan, kohtaaminen ei ole aina helppoa,  mutta kun tahtoa riittää, opimme kyllä tuntemaan toisemme ja toisiltamme.

Tällä luennolla mietimme, kuinka tärkeää ihmiselle on kuulua johonkin ja tulla kohdatuksi sellaisena kuin on. Kuulemme erilaisia kokemuksia yhteisöllisyyden ja kohtaamisen voimasta, ja siitä miltä tuntuu tulla arvioiduksi ulkoisten piirteiden perusteella.

Tervetuloa yhteiseen kahvihetkeen 23.4.2024 klo 18.00–19.00. Ilmoittaudu verkkoluennolle viimeistään 18.4. Saat sähköpostitse linkin, jolla pääset mukaan. Luennon pitää Vuolteen monikulttuurisuustyön päällikkö Anna Ristolainen.

Lisätiedot

Kaikille avoin luento on osa kuuden kansalaisopiston yhteistä Kestävä tulevaisuus -teemaista luentosarjaa, joita välitetään striimattuina toisille opistoille. Luentoja järjestävät yhteistyössä Kvs-säätiön hallinnoima Etelä-Helsingin kansalaisopisto sekä Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Kalliolan kansalaisopisto, Nurmijärven opisto, Ahjolan kansalaisopisto ja Vuolteen opisto.

Back to top