Skip to Content
Ajankohtaista

Aikuiskasvatus edelleen Elektran ladatuimpia lehtiä

Julkaistu:

Aikuiskasvatus on suomalaisten tiedelehtien Elektra-artikkelikokoelman kolmanneksi ladatuin lehti ja toiseksi ladatuin kasvatusalan lehti. Aikuiskasvatus on pitänyt kolmatta sijaa latausmäärissä jo usean vuoden ajan. Aikuiskasvatuksen edelle ovat latauksissa kirineet Kasvatus– ja Psykologia-lehdet.

– Aikuiskasvatus on aina ollut monitieteinen lehti, jonka artikkelit kiinnostavat usean alan ihmisiä, opettajia, opetus-, henkilöstö- ja työvoimahallinnon ihmisiä sekä tietenkin eri alojen tutkijoita ja opiskelijoita. Aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten henkilöstö on yksi suuri lukijaryhmä, perustelee Aikuiskasvatuksen päätoimittaja Heikki Silvennoinen lehden Elektra-suosiota.

Silvennoisen mukaan Aikuiskasvatus haluaa jatkossakin tarjota lukijoilleen kiinnostavaa sisältöä. Korkeatasoisten artikkelien lisäksi ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista on pyritty rakentamaan kokonaisuuksia puheenvuorojen ympärille.

– Tieteentekijöiden osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on juuri sellaista yhteiskunnallista vuorovaikutusta, jota esimerkiksi yliopistoilta odotetaan, Silvennoinen huomauttaa.

Tiedeartikkelit ovat ladattavissa Elektra-palvelun kautta noin vuoden viiveellä. Silvennoisen mukaan kysyntä verkossa julkaistavalle materiaalille kasvaa koko ajan.

– Elektra-korvaukset kattavat merkittävän osan lehden tuotantokustannuksista. Se, miten verkkojulkaiseminen toteutettaisiin ilman, että lehden tulot romahtavat, on toistaiseksi ratkaisematta, hän pohtii.

Vuonna 2015 Aikuiskasvatuksen artikkeleita ladattiin palvelusta 14 164 kertaa. Kansalliskirjaston ja Kopioston ylläpitämässä Elektra-palvelussa on noin 34 000 artikkelia yhteensä yli 60 suomalaisesta tiedelehdestä. Elektra on käytössä lähes kaikissa Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa sekä yleisissä kirjastoissa. Myös pieni määrä yrityksiä on hankkinut palvelun käyttöönsä.

Aikuiskasvatus-tiedelehdessä kohtaavat kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijät, nuoriso- ja työelämätutkijat sekä politiikan ja käytäntöjen tutkijat. Aikuiskasvatusta julkaisevat Kansanvalistusseura ja Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura ATS ry.

Tutustu Aikuiskasvatukseen:

Lisätiedot: toimituspäällikkö Helka Repo, 040 759 4532, helka.repo@kvs.fi

Jaa artikkeli
Back to top