Skip to Content
Ajankohtaista

Joustavasta mielestä klovneriaan – hyvinvointia Oriveden Opiston kesässä

Julkaistu:

Oriveden Opiston luovan hyvinvoinnin koulutuskokonaisuudessa on uusia mielenkiintoisia teemoja. Kurssisarja tarjoaa hyvinvointiin, elämänlaatuun ja luovuuteen läheisesti liittyviä kursseja ja seminaareja. Kurssit sopivat kaikille kiinnostuneille; osallistuminen ei edellytä pohjatietoja tai taitovaatimuksia.

Joustava mieli -kurssilla Arto Pietikäinen antaa ohjeita oman itsen kehittämiseen mm. mindfulness – harjoituksilla, jotka ovat arvotehtäviä ja harjoituksia, joiden avulla opitaan käsittelemään psykologisia esteitä arvojen toteuttamisen tiellä (epämiellyttäviä ajatuksia ja tunteita). Kurssi on pääosin kokemuksellinen, jossa harjoituksilla on suuri osa.

”Sinäkin olet naurettava”, sanoo Juhlitaan mokaa – klovneria-työpajan ohjaaja Taina Mäki-Iso. Työpajassa opitaan improvisoinnin, liike- ja ääni-ilmaisun harjoitusten sekä leikin avulla löytämään lahja, jolla erheet ja mokat hyväksytään ja voidaan taas jatkaa eteenpäin. Kurssi soveltuu sekä ensikertalaisille että aiemmin klovneriaa tehneille.

Entä mitä tulee siitä, kun Jyrki Liikka ja Jukka Tilsa tarjoilevat huumoria työelämään. Kurssilla rentoudutaan ja luodaan omaa kuva- ja sanahuumoria. Porukassa oivallukset sinkoilevat ja ilo tarttuu. Kurssilla oppimiasi naurutaiteen ja -viihteen keinoja voi hyödyntää sekä työpaikalla että vapaa-aikana.

Taidetta kaikille! Ilmaisun iloa! -kurssilla heitetään pelko, epäily ja liika itsekritiikki kaivoon ja heittäydytään ilolla etsimään itsestä ääni-, liike- ja kuvailmaisun vimmaa, voimaa ja rauhaa. Viikolla kurkkaillaan jokaisen omimpaan ääneen, ongitaan siihen lisää värejä, kohdataan laulupelko (jos on), kokeillaan puhelaulua ja äänimaisemaa, haetaan omaa liikettä, liikeilmaisua ja kehoa, kuunnellen oman tanssin pulpahduksia, ja haetaan suoritusvapaata lähestymistapaa kuvalliseen ilmaisuun. Tämän kurssin ohjaajina toimivat monitaiteellisen ilmaisun uranuurtajat Pirkkoliisa Tikka ja Marjo Hämäläinen.

Stand up -kurssin ohjaaja, stand up -koomikko itsekin, Iso A ohjaa kurssilaisia katsomaan asioita uusin silmin ja kuulemaan uusin korvin, tarkastelemaan kaikkea ironisesta näkö- ja kuulokulmasta? Kurssilla opitaan koomisen kässärin perusteet ja lavalla puhumisen salaisuudet.  Näitä tietoja ja taitoja voi hyödyntää esim. kodin ja työyhteisön juhlatilanteissa – tai voihan sitä kokeilla siipiä myös lavakoomikkona.

Vapaasti ilmaiseva ääni -kurssi sopi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman äänen tutkimisesta ja kehittämisestä. Kurssilla etsitään omaa, vapaata ja luonnollista ääntä, joka viestii ajatusten ja tunteiden hienovaraisia vivahteita, sekä työstetään elävää ja kehollista yhteyttä tekstiin. Kurssi pohjautuu Kristin Linklaterin tekniikkaan ja harjoitusten ohjauksessa hyödynnetään myös Alexander-tekniikan periaatteita. Ohjaajina Anne Alanne ja Tuuli Nilsson.

Lisätietoja:  Päivi Korjus, koulutussuunnittelija, paivi.korjus@kvs.fi, puh. 050 3833 946

Jaa artikkeli
Back to top