Skip to Content
Ajankohtaista

Kansalaiset ja päättäjät hakevat yhteistä suuntaa SuomiAreenalla

Julkaistu:

Juhlavuoden laajin kansalaiskeskustelusarja huipentuu 10. heinäkuuta Porin SuomiAreenalla, kun kansalaiset esittelevät pohtimiaan ratkaisuja Suomen tulevaisuudelle.

Ehdotuksia vastaanottavat ja kommentoivat muun muassa eurokansanedustaja ja opiskelijajärjestöt. 

Kansanvalistusseuran järjestämissä Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluissa pohdittiin kevään aikana 27 paikkakunnalla parempaa tulevaisuutta. Pääosin kansalaisopistoissa järjestetyissä keskusteluissa käytiin läpi arvoja, asioita ja rakenteita, jotka on säilytettävä, tai jotka on saatava aikaiseksi paremman tulevaisuuden luomiseksi. Samalla ideoitiin ratkaisuja, jotka pitäisi tehdä juuri nyt, jotta varmistetaan, että kaikilla on hyvä elää Suomessa vuonna 2117.

Näitä yhteisvoimin syntyneitä ratkaisuehdotuksia esittelevät SuomiAreenalla Kansanvalistusseuran paneelissa Suomen askeleet – kansalaisten ja päättäjien yhteinen suunta keskusteluihin maakunnissa osallistuneet kansalaiset.

Porissa myös yleisö pääsee osallistumaan ratkaisuehdotusten äänestämiseen ja kommentoitiin. Paneelin teemoina ovat kansalaiskeskusteluista nousseet ympäristö, koulutus ja yhteisöllisyys.

Päättäjiä paneelissa edustavat eurokansanedustaja Sirpa Pietikäinen, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen, entinen maakuntajohtaja, tietokirjailija Pertti Rajala, puheenjohtaja Anni Koivisto, SAMOK, puheenjohtaja Riina Lumme, SYL, ja puheenjohtaja Kimi Uosukainen, Nuorisovaltuustojen liitto. 

‒ Haluamme osoittaa arvostusta kansalaisten ratkaisuehdotuksille ja ideoille tuomalla ne julki ja jatkokeskusteluun Porin SuomiAreenalle. Tärkeätä on myös se, että päättäjät kuulevat ja tulevat keskusteluun mukaan ottamaan kantaa siihen, miten asioita voitaisiin viedä eteenpäin, kertoo Kansanvalistusseuran (KVS) toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski.

Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluista tehty yhteenveto luovutetaan SuomiAreenalla kansliapäällikkö Paula Lehtomäelle. Yhteenvedossa tuodaan esille aiheittain, mitkä asiat osallistujia puhuttivat ja millaisia ratkaisuja he niihin tuottivat.

Paneeli järjestetään yhteistyössä Kansalaisopistojen liiton (KoL) kanssa.

 

Suomen askeleet – kansalaisten ja päättäjien yhteinen suunta

Maanantaina 10.7. klo 15.15–16.30 BEPOP-lavalla, Yrjönkatu 22.

Tilaisuus on kaikille avoin.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, pirkko.ruuskanen-parrukoski(a)kvs.fi, 050 563 4671

Projektisuunnittelija Anne Tastula, anne.tastula(a)kvs.fi, 040 1523 830

Lisätietoja hankkeesta:

www.100askelta.fi     

www.facebook.com/100askelta

twitter.com/@100askelta

instagram.com/100askelta

Jaa artikkeli
Back to top