Skip to Content
Ajankohtaista

Kansanvalistusseura palkitsee presidentti Tarja Halosen pe 22.11. klo 13.30

Julkaistu:

Kansanvalistusseuran palkinto 2013 myönnetään aktiiviselle aikuisopiskelijalle, presidentti Tarja Haloselle

pe 22.11. klo 13.30–14.00
Työväenopisto Arbiksen kahvilassa,
Dagmarinkatu 3 (2. krs).

Palkinto myönnetään tunnustuksena työstä kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta.

Poliittisen uransa aikana presidentti Halonen edisti sosiaalista oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä ja koulutuksellista tasa-arvoa. Hänet tunnetaan tanssin ja kuvataiteen aikuisopiskelijana sekä ekologisen ja eettisen kuluttamisen edistäjänä. Luottamustoimien ohella presidentti Halonen on osallistunut aikuisopiskelijana Viittakiven opiston kuvataideleireille, Helsingin työväenopiston kuvataidekursseille ja Kalliolan kansalaisopiston itämaisen tanssin kursseille.

Vapaa sivistystyö on tullut presidentti Haloselle tutuksi monin tavoin. Hän oli muun muassa Suomen Setlementtiliiton liittohallituksen puheenjohtajana 1980–90-luvuilla ja on nykyään liiton kunniapuheenjohtaja. Lisäksi Halonen on ollut Suomen Kansanopistoyhdistyksen hallituksen jäsen vuosina 1994–1996.

Presidentti Halonen on myös Tyttöjen Talon pysyvä suojelija.

Palkintona ojennetaan kuvanveistäjä Tarja Malisen (s. 1961) veistos TYTTÖ. Malisen pienet keraamiset lapsiveistokset herättävät kysymyksiä: miksi sadat miljoonat lapset elävät kaduilla, joissa he ovat alttiina riistoille, väkivallalle ja syrjinnälle? Olisiko maailmamme erilainen, jos tytöt saisivat käydä koulua yhtä lailla kuin pojat? Teosten perusajatuksena on YK:n lapsen oikeuksien sopimus.

Kansanvalistusseuran palkinto on perustettu vuonna 1974, kun seuran perustamisesta tuli kuluneeksi 100 vuotta. Palkinto annetaan vuosittain tunnustuksena aikuiskasvatuksen ja vapaan sivistystyön, tieteen, taiteen, julkisen sanan ja kulttuuripolitiikan piirissä tehdystä työstä. Palkinto on suomalaista nykytaidetta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Annu Hattunen
julkaisupäällikkö
040 7594532
annu.hattunen@kvs.fi
www.kansanvalistusseura.fi

Jaa artikkeli
Back to top