Skip to Content
Ajankohtaista

Kansanvalistusseuran jugendtalo Helsingin Töölössä sai uuden omistajan

Julkaistu:

Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.) on myynyt Töölössä sijaitsevan, itse rakennuttamansa jugendtalon.

Kauppa toteutettiin 7. heinäkuuta 2021. Ostajana on Morgan Stanley Real Estate Investingin (MSREI) hallinnoima rahasto. Hallinnoimiensa rahastojen kautta MSREI on ostanut Suomesta yli 2 000 asuntoa useilla erillisillä kaupoilla. Premico manageroi uutta hankintaa.

Talo sijaitsee Museokadun ja Cygnaeuksenkadun kulmassa. Talo on rakennettu 1913 ja se on ollut asuin- ja toimistokäytössä. Viimeisimmät vuodet myös säätiö itse on toiminut talossa.

Vuonna 2020 Kvs-säätiöstä tuli Etelä-Helsingin kansalaisopiston ylläpitäjä ja omat tilat jäivät pieneksi, joten säätiö muutti Bulevardille.

Rakennus yhdellä Helsingin paraatipaikoista

Ajatus kiinteistön myynnistä oli kytenyt jonkin aikaa, mutta myynti tuli ajankohtaiseksi, kun pitkäaikaisen vuokralaisen toiminta rakennuksessa päättyi syksyllä 2020.

Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi kommentoi kohteen myyntiä: “Kiinteistöjen omistaminen ei kuulu sivistyssäätiön ydintoimintaan, joten hallituksemme päätti kiinteistön myynnistä syksyllä 2020. Tavoitteemme on ollut löytää uusi omistaja jatkamaan talon kunniakasta historiaa yhdellä Helsingin paraatipaikoista.”

MSREI:n toimitusjohtaja ja Co-Head of European Real Estate Investments Ulf Pleschiutschnig kommentoi tehtyjä kauppoja: ”Uskomme, että Helsingin seudun positiivinen demografinen kehitys ja kaupungistumisen trendi tarjoavat pitkän tähtäimen potentiaalia sijoitukselle. Kohde sopii strategiaamme ostaa kiinteistöjä keskeisiltä huippusijainneilta. Olemme tyytyväisiä voidessamme lisätä kohteen asuntoportfolioomme.”

Kvs-säätiön taloudellisena neuvonantajana kaupassa toimi CBRE ja juridisena neuvonantajana Asianajotoimisto Castrén & Snellman.

Lisätietoja:

Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi, lauri.tuomi(a)kvs.fi, 050 476 9977

Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.)

Kvs on Suomen vanhin sitoutumaton sivistyssäätiö ja arkisivistyksen ajatuspaja. Sen tarkoituksena on sivistystyön ja aikuiskasvatuksen edistäminen. Kvs toimii vapaan sivistystyön ja elinikäisen oppimisen asiantuntijana ja kehittää elinikäisen oppimisen ratkaisuja yhdessä kumppaneiden kanssa Suomessa ja maailmalla. Säätiön ydinosaamista ovat oppiminen, innovaatiot ja vaikuttaminen. Nojaamme työssämme tutkimukseen ja uusimpaan tietoon. Kvs on perustettu 1874.

Morgan Stanley

Morgan Stanley (NYSE: MS) is a leading global financial services firm providing investment banking, securities, wealth management and investment management services. With offices in more than 41 countries, the Firm’s employees serve clients worldwide including corporations, governments, institutions and individuals. For more information about Morgan Stanley, please visit www.morganstanley.com.

Morgan Stanley Real Estate Investing

Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) is the global private real estate investment management arm of Morgan Stanley. One of the most active property investors in the world for nearly three decades, MSREI employs a patient, disciplined approach through global opportunistic / value-add and regional core real estate investment strategies. With offices throughout the U.S., Europe and Asia, regional teams of dedicated real estate professionals combine a unique global perspective with local presence and significant transaction execution expertise. As of March 31, 2021, MSREI manages approximately $46 billion of gross real estate assets worldwide on behalf of its clients.

Premico

Premico on vuokra-asuntojen rakennuttamiseen ja omistamiseen erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö, jolla on kaksi liiketoiminta-aluetta; asuntoihin sijoittavat pääomarahastot, sekä palveluliiketoiminta, johon sisältyy kiinteistökehitys, rakennuttamiseen liittyvä konsultointi, sekä vuokra-asuntojen hallinnointi, isännöinti ja vuokraus. Premico on rakennuttanut tai peruskorjannut yli 5000 vuokra-asuntoa ja yhteensä yhtiö hallinnoi yli 6000 vuokra-asuntoa yli 20 kaupungissa. Premico on Morgan Stanleyn paikallinen kumppani Suomessa, yhteisomistuksessa on yli 2000 vuokra-asuntoa.

 

Jaa artikkeli
Back to top