Skip to Content
Ajankohtaista

Maan laajin kansalaiskeskustelu saapuu Joensuuhun ja Kuopioon 20.-21.3.

Julkaistu:

Koko maan kattava kansalaiskeskustelujen sarja Suomen askeleet saapuu Joensuuhun ja Kuopioon.

Keskustelut järjestetään Joensuun seudun kansalaisopistolla ma 20.3. klo 17−20 ja Kuopion kansalaisopistolla ti 21.3. klo 17−20.

Keskustelussa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä, joten ennakkovalmistautumista ei tarvita. Molemmissa tilaisuuksissa alustajana toimii muun muassa kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Menetelmänä on World Cafe -pöytäkeskustelu, jossa huolehditaan, että jokaisen ajatus tulee kuulluksi.

Tilaisuuksiin haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Kasvokkain kohtaamisella rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa ja kannustetaan yhteisten päämäärien löytämiseen ja toisten kuuntelemiseen.

Kaikille avoimia ajatuspajoja pidetään maalis-toukokuussa 35 paikkakunnalla Suomessa sekä ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa.

Keskustelujen ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikkakuntien nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jota koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura (KVS). Sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Ilmoittautuminen: 100askelta.fi/suomen-askeleet ja Kuopiossa myös kansalaisopiston verkkosivuilla.

Kommentteja aiemmilta paikkakunnilta Instagramissa:
www.instagram.com/100askelta

www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta

Lisätietoa:
projektisuunnittelija Anne Tastula, anne.tastula@kvs.fi, 040 152 3830

Jaa artikkeli
Back to top