Skip to Content
Ajankohtaista

Maan laajin kansalaiskeskustelusarja saapuu Tampereelle 16.3.

Julkaistu:

Koko maan kattava kansalaiskeskustelujen sarja Suomen askeleet kiertää kevään aikana ympäri Suomea.

Tampereen keskustelu järjestetään to 16.3. Ahjolan opistolla klo 18-21.

Vastaavia kaikille avoimia ajatuspajoja pidetään maalis-toukokuussa 35 paikkakunnalla Suomessa sekä ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa.

Keskustelussa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä. Menetelmänä toimii World Cafe -pöytäkeskustelu, jossa huolehditaan, että jokaisen ajatus tulee kuulluksi.

Tilaisuuksiin haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Kasvokkain kohtaamisella rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa ja kannustetaan yhteisten päämäärien löytämiseen ja toisten kuuntelemiseen.

Keskustelujen ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikkakuntien nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jota koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura (KVS). Sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Ilmoittautuminen: 100askelta.fi/suomen-askeleet tai Ahjolan opiston verkkosivuilla.

Kommentteja aiemmilta paikkakunnilta Instagramissa: www.instagram.com/100askelta

www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta

Lisätietoa: projektisuunnittelija Anne Tastula, anne.tastula@kvs.fi, 040 152 3830

Jaa artikkeli
Back to top