Skip to Content
Ajankohtaista

Oriveden Opiston kesäkurssit ovat osa Oriveden Suvea

Julkaistu:

 

Oriveden Opiston kursseilla voi opiskella musiikkia, kirjoittamista, kuvataidetta, kieliä ja luovaa hyvinvointia. Kesäkursseja on niin harrastajille kuin myös tietoja ja taitoja työssään tarvitseville. Kurssit ovat täysihoitokursseja, joten arjen voi jättää mielestään ja heittäytyä kokonaan hyödyllisen mutta hauskan oppimisen pariin. Orivesi ja opiston kaunis puisto takaavat kaikinpuoliseen viihtymiseen.

 

 

Kesäkuussa musiikkia

Ohjelmassa on perinteisteisiä kuorokursseja, laulukursseja sekä musiikkikasvatusta.

Musiikkikasvatuksen erikoiskurssina on Musiikkikasvatusta alle 3-vuotiaille. Aivotutkijat ovat havainneet kuinka suuri vaikutus musiikilla on lasten kehitykseen ja tästä on tarjolla viimeisintä tietoa erikoiskurssilla. Kurssi on suunnattu etenkin pienten lasten kanssa työskenteleville.

Viime kesänä ensimmäisen kerran järjestetty Barbershop-laulukurssi oli menestys ja saa nyt jatkoa. Ohjaajana kurssilla toimii Carpe diem -kvaretti. Kurssi sopii niin mies- kuin naislaulajille.
Kuoronjohtokurssien – Klemetti-Opiston selkärangan – rakennetta on uudistettu. Kurssit ovat nyt tiiviimpiä kokonaisuuksia.

Jo 53 vuoden ikään ehtineen Nuorison orkesterikurssin Sinfoniaorkesteria johtaa Jukka Iisakkila ja puhallinorkesteria Inka Puhakka. Sinfoniaorkesterin pääteos tulee olemaan Sergei Prokofiev’in Romeo ja Julia.

 

 Kirjoittajapäivät alkavat juhannukselta

Kirjoittajat aloittavat työskentelynsä kesäkuun viimeisellä viikolla ja kurssit jatkuvat aina heinäkuun loppupuolelle. Kuusipäiväisiä kursseja on sekä aloittelijoille että jo pidempään kirjoittaneille.
Kurssit noudattelevat totuttua ja hyväksi havaittua: runoa, proosaa, luovaa kirjoittamista, esseetä jne. Uutuutena on mm. Piritta Maavuoren kurssi Lovee. Kurssi on kovasti toivottu ja se keskittyy rakkaus-, hellyys- ja erotiikka-aiheiseen tai aistilliseen kirjoittamiseen laveasti ajatellen. Toinen uutuus on Marja Turusen työpaja näytelmän kirjoittajille.

Uuden Kirjan Päivät -kirjallisuustapahtuma järjestetään 29. – 31.8.201. Päivien teemana on ”Mielikuvitus”.

 

Kolme viikkoa kuvataidetta

Kuvataidekurssilaiset ja maalaustelineet valtaavat opiston pihan kolme viikkoa ja Surrealistinen maalaus ja japanilainen tussitekniikka kesäkuun lopulta alkaen. Kesän kurssiohjelmassa on monipuolisesti maalaamista eri välinein; muotokuva, havainto, valo tai vaikkapa tunnelma. Lisäksi on tarjolla valokuvaa kesän valossa ja akvarelleja Vapaille ja Eläville. Uutuuskursseista mainittakoon performanssin perusteet sekä surrealistinen maalaus ja japanilainen tussitekniikka. Kuuden päivän kurssit ovat tiiviitä kuvataiteen paketteja, mutta tarjolla on myös yleisön pyynnöstä kahdeksan päivän pituisia kursseja.

Esperantosta ranskaan

Kurssikesän päättää pariviikkoinen kielikurssien sarja. Kielinä ovat englanti, espanja, esperanto, italia ja ranska. Pääpaino kursseilla on puhutun kielen harjaannuttamisessa, unohtamatta kuitenkaan keskeistä kieliopin kertausta. Kurssien pohjatasovaatimukset lähtevät nollasta ja yltävät aina pitkälle edenneille suunniteltuihin kursseihin.

 

Luova hyvinvointia kesäkursseilta

Luovan hyvinvoinnin kurssisarjaa on laajennettu. Jo pitkään ohjelmassa olleet äänenkäytön kurssit ovat saaneet seurakseen kursseja monelta eri aihealueelta. Tarjolla on Joustava mieli -kurssi johon kuuluu mm. mindfullnes-harjoituksia, stand up -komiikan saloja, monitaiteellinen Liike, ääni ja kuva sekä taatusti tarpeellinen huumoria työelämään -kurssi.

 

Tervetuloa kesäkursseille Oriveden Suveen!

 

Päivi Korjus

Koulutussuunnittelija
paivi.korjus@kvs.fi

Puh. 050 3833 946

Jaa artikkeli
Back to top