Skip to Content
Ajankohtaista

Presidentti Tarja Halonen: aikuiskoulutus on työikäisten valttikortti

Julkaistu:

Aikuiskoulutus on toiminut nopeasti kehittyneen yhteiskunnan koulutuserojen tasaajana, sanoo Kansanvalistusseuran palkitsema presidentti Tarja Halonen.

– Kehittyvässä yhteiskunnassa uusi sukupolvi on tähän asti saanut aina aikaisempaa paremman koulutuksen. Toisaalta se merkitsee, että enemmistöllä työikäisistä on vähän vanhentunut koulutus. Aikuiskoulutus on antanut aikuisväestölle mahdollisuuden ottaa kiinni nuorempien saamaa koulutusetumatkaa.

Halonen palkittiin 22. marraskuuta tunnustuksena työstään kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta. Hänet tunnetaan aktiivisena aikuisopiskelijana kuvataiteiden ja tanssin alalla. Lisäksi presidentti Halonen on toiminut vapaan sivistystyön luottamustehtävissä.

– Suomalaisiin on iskostettu oppia ikä kaikki -periaate, ja esimerkiksi omassa ikäryhmässäni yhä useampi janoaa aikuiskoulutusta. Vieraat kielet ja tulevaisuudessa entistä enemmän myös tietotekniikka ovat kansalaisopistojen suosikkilistoilla.

Palkintona luovutettiin kuvanveistäjä Tarja Malisen veistos TYTTÖ. Halonen on Tyttöjen Talon pysyvä suojelija ja tunnettu tekemästään työstä ihmisoikeuksien puolesta. Veistos toi Haloselle heti mieleen hänen oman tyttärensä Anna Halosen. Malisen keraamisten lapsiveistosten teosten perusajatuksena on YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus.

Kansanvalistusseuran palkinto on perustettu vuonna 1974, kun seuran perustamisesta tuli kuluneeksi 100 vuotta. Palkinto annetaan vuosittain tunnustuksena aikuiskasvatuksen ja vapaan sivistystyön, tieteen, taiteen, julkisen sanan ja kulttuuripolitiikan piirissä tehdystä työstä. Palkinto on suomalaista nykytaidetta.

Lisätietoja:
Annu Hattunen
julkaisupäällikkö
040 7594532
annu.hattunen@kvs.fi
www.kansanvalistusseura.fi

 

Jaa artikkeli
Back to top