Skip to Content
Ajankohtaista

Sanataideopetuksen ajankohtaisseminaari Orivedellä

Julkaistu:

Kirjailija Hans Tarjei Skaare norjalaisesta Nansen-akatemiasta on kutsuttu puhumaan Luovan kirjoittamisen opetuksen päiville Oriveden Opistolle. Englanninkielisen luennon aiheena on ”Writing from zero and forever”. Seminaari järjestetään 22. – 24.11.2013.

Päivillä kuullaan myös kotimaisia luennoitsijoita. Kirjailija Tero Liukkonen esittelee kirjailijakoulun ideaa ja sitä ”miten kirjailija syntyy”. Professori Eero Ropo käsittelee narratiivisen opetuksen menetelmää. Raija Paananen kertoo myyteistä inspiraation lähteinä ja Kirsti Ellilä palautteen antamisesta. Saara Kesävuori puhuu epäonnistumisen ilosta ja Panu Hämeenaho kirjoittamisen opettajan väsymyksestä. Iris Pakarinen pohtii etäopetuksen pedagogisia mahdollisuuksia ja innovaatioita nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Miia Toivion aiheena on ”Suullinen runoa: suloista muljuntaa”.

Päivät on tarkoitettu sanataiteen opettajille ja opiskelijoille, äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille, ilmaisutaidon ja taitoaineiden opettajille, kirjallisuus- ja taideterapeuteille, myös sanataide- tai lähialoilla toimiville tutkijoille ja opiskelijoille.

Iltaohjelmasta kaikki – niin kokeneet kuin vasta-alkajatkin – voivat osallistua sanataidejameihin, joissa sanataideohjaajat ja ohjaamisesta kiinnostuneet esittelevät omia kirjoitusharjoituksiaan. Mukaan voi tuoda omia ideoita tai tulla inspiroitumaan muiden tehtävistä.

Skaaren kirjailijavierailu pe 22.11. klo 19.30 – 21 on kaikille kiinnostuneille avoin, maksuton tapahtuma. Muu tapahtuma maksullinen.

Taidepedagogiset päivät Oriveden Opisto järjestää jo 10. kerran, yhteistyökumppaneinaan Suomen sanataideopetuksen seura ja Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen oppiaine.

 

Lisätiedot:

koulutuspäällikkö Reijo Virtanen, puh. 050 38 33951

www.orivedenopisto.fi

Jaa artikkeli
Back to top