Skip to Content
Ajankohtaista

Souli: Nuoret journalistit raportoivat Palestiinan arjesta

Julkaistu:

Kun media uutisoi maailman kriisipesäkkeistä, se uutisoi tuhoista ja menetyksistä. Kansanvalistusseuran mediakoulutushankkeen osallistujat, nuoret journalistit, haluavat kertoa palestiinalaisten arjesta.

Israelin ja Palestiinan kiristynyt turvallisuustilanne tuottaa synkkiä uutisia: yksin lokakuussa miehitetyillä palestiinalaisalueilla ja Israelissa palestiinalaisia kuoli 69 ja loukkaantui 7 392.

– Palestiinalaiset vastustavat miehitystä ja sen vaikutuksia mielenosoituksissa. Jotkin niistä muuttuvat kahakoiksi, joissa palestiinalaiset heittävät kiviä kohti sotilaita, jotka ampuvat kyynelkaasua, kumiluoteja ja usein myös kovia panoksia, kuvaa Lähi-idän tutkija Emmi Kulta oppimisen median Soulin-blogissa.

Hän on mukana hankkeessa, jossa suomalaiset journalismin ja viestinnän opiskelijat kouluttavat palestiinalaiskollegojaan mediataidoissa. Koulutukset alkoivat tänään Birzeitin yliopistolla, Ramallahin kaupungin lähistöllä.

Arjen tarinat auttavat ymmärtämään

Kuvajournalismia opettava Petri Kangas haluaisi nähdä mediassa enemmän juttuja konfliktialueilla elävien arjesta.

− Minua inhottaa, että uutiset käsittelevät vain kurjuutta ja kuolemaa. Ymmärrän, että se myy, mutta itse haluaisin kertoa inhimillisempiä tarinoita.

Samaa toivoo uransa kriisialueiden kirjeenvaihtajana tehnyt Leena Reikko. Puuttuu vain kertojia, ulkomaankirjeenvaihtajia.

– Isoilla mediataloilla, kuten Helsingin Sanomilla ja Yleisradiolla, heitä on, mutta eivät kaikki esimerkiksi kotiseudullani Satakunnassa seuraa valtakunnanmediaa. Maakuntalehtien ulkomaanjutuissa ei ole sinänsä vikaa, mutta aihevalinnat ovat sattumanvaraisia ja uutisoinnista puuttuu linja, hän sanoo.

Kansanvalistusseuran mediakouluttajat ovat valmiita tekemään juttuja Palestiinasta Suomen-mediaan. He jakavat kokemuksiaan Soulin blogeissa marras-joulukuussa.

Lisätiedot

  • mediakoordinaattori Karoliina Knuuti, karoliina.knuuti@kvs.fi, +358 40 826 8699 (haastattelut ja juttutilaukset)
  • toiminnanjohtaja, päätoimittaja Tapio Kujala, tapio.kujala@kvs.fi, +358 400 436 690 (Palestiina-hanke)

Taustoita tietosi Palestiinasta Soulin jutuilla:

Souli on maksuton verkkomedia sille, jota kiinnostaa oppiminen työnä tai harrastuksena. Seuraa mediaa

Jaa artikkeli
Back to top