Skip to Content
Perhe maailmalla

Kesätauko – ja syksyn ennakointia

Julkaistu:

Perhe maailmalla -tiimi on siirtymässä kesälaitumille. On hyvä hetki katsoa taaksepäin, mutta myös suunnata katse tulevaan. Samalla haluamme jakaa kiitoksia blogimme ja somekanaviemme seuraajille!

Blogiartikkeleista tukea ja tietoa

Reilu vuosi sitten, toukokuussa 2019, käynnistyi Kansanvalistusseuran ja Suomi-Seura ry:n yhteisprojekti Perhe maailmalla. Yhteistyö on ollut hedelmällistä alusta asti.

Perhe maailmalla -projektia edelsi kartoitus siitä, millaista tukea ulkomailla asuvat suomalaiset toivovat saavansa verkkopalvelusta. Esiin tulleet tuen tarpeet liittyivät muun muassa ulkomailla asumisen byrokratiaan, yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteisiin, sukulaisten ja ystävien ikävöintiin, huoliin lasten äidinkielen ylläpitämisestä sekä paluuseen.

Kartoituksen tuloksia on päästy hyödyntämään Perhe maailmalla -projektin marraskuussa 2019 avautuneessa Koti toisaalla –blogissa. Blogissa on julkaistu 35 artikkelia. Niiden kirjoittajilla on yhteys ulkosuomalaisuuteen työnsä tai tutkimuksensa kautta. Usealla on myös omakohtaista kokemusta ulkomailla asumisesta.

Uusia sisältöjä syksyllä

Blogi oli vasta ensimmäinen askel Perhe maailmalla -verkkopalveluissa. Loppuvuonna 2019 avautui Facebook-sivu ja alkuvuodesta 2020 alkaen olemme päässeet julkaisemaan projektiin liittyviä sisältöjä Suomi-Seuran Instagram-tilille.

Alkusyksystä avautuvat Perhe maailmalla -verkkosivut. Luvassa on monenlaisia sisältöjä, esimerkiksi vuorovaikutteinen verkkokeskustelusarja, verkkoryhmä kulttuurien välisestä kohtaamisesta sekä mielen hyvinvointiin liittyviä työpajoja. Sivuilla tullaan säännöllisesti julkaisemaan vaihtuvien kirjoittajien kolumneja. Ulkomailla asuvien tai asuneiden ääni kuuluu sisällöissä asiantuntijatiedon ohella uudella tavalla. Kuuntelemme herkällä korvalla myös jatkossa toiveitanne sisällöistä ja toteutuksesta!

Perhe maailmalla -verkkosivujen lisäksi syksyllä julkaistaan Suomi-Seuran uudistuvat neuvontapalvelusivut (Nuoret maailmalla; Seniorit maailmalla). Perhe maailmalla siirtyy vuoden 2021 alussa osaksi Suomi-Seura ry:n neuvontapalvelujen sivustoa.

Verkkosivuille tulevien uusien sisältöjen lisäksi haimme keväällä erillisrahoitusta podcast-sarjalle. Tällä kertaa emme rahoitusta saaneet, mutta pidämme sisältöideaa vireillä.

Ennen syksyn uusia avauksia pidämme pienen kesätauon sekä blogissa että somessa. Palaamme sorvin ääreen jälleen elokuun alussa.

Toivotamme teille jokaiselle eri puolilla maailmaa ihanaa ja rentouttavaa lomaa!

Perhe maailmalla -projekti/Milla & Kristiina

Jaa artikkeli
Back to top