Skip to Content
Perhe maailmalla

Vauhdikas alkuvuosi – elokuussa jatketaan!

Julkaistu:

Blogin suosio kasvoi

Perhe maailmalla -projektin blogissa julkaistiin tammikuusta kesäkuulle yli kolmekymmentä artikkelia. Blogi avattiin marraskuussa 2019, uutta sisältöä julkaistaan viikoittain (poislukien kesätauot). Kävijämäärä on tasaisesti kasvanut. Suosituinta sisältöä ovat henkilöhaastattelut, kokemustarinat (Tositarinoita-sarja) sekä kolumnit. Myös Kysy asiantuntijalta -tilaisuuksien yhteenvedot ovat löytäneet lukijansa.

Vakiokolumnisteja ovat ulkosuomalaiset Heli Suutari ja Elina Uusitalo, heidän tekstejään päästään lukemaan myös loppuvuonna 2021. Helin ja Elinan kolumneissa kulttuurit kohtaavat; tyyli vaihtelee humoristisesta haikeaan. Uutena kolumnistina aloitti helmikuussa paluumuuttajan kokemuksista kertova Jenny Orphanou. Jennyn neliosaisesta juttusarjasta on julkaistu kaksi ensimmäistä osaa. Loppuvuonna 2020 alkaneen Tositarinoita-sarjan kirjoittajat ovat Perhe maailmalla -projektin vertaisasiantuntijoita. Heidän kokemustarinoissaan käsitellään ulkosuomalaisarjen haasteita monesta näkökulmasta.

Verkkokeskusteluja ja webinaareja

Loppuvuodesta 2020 tutut Kysy asiantuntijalta -verkkokeskustelut jatkuivat huhti- ja toukokuussa. Verkkokeskustelujen jatkoksi järjestettiin myös ryhmächat-kokeilu.

8.4. Kriisit ja vaikeat tilanteet ulkomailla Merimieskirkon sosiaalikuraattori Matti Rintamäki.
22.4. Parisuhde muutossa ja muutoksessa ulkomailla perhe- ja parisuhdeterapeutti Sini Rantakari.
6.5. Ulkosuomalaisen yksinäisyys Merimieskirkon sosiaalikuraattori Salla Korteniemi
31.5. Kun kulttuurit törmäävät Merimieskirkon sosiaalikuraattori Saara Mughal

Kysy asiantuntijalta -hakutermillä löytyvät blogistamme tiivistelmät 2020-2021 verkkokeskustelujen teemoista.

Tositarinoita maailmalta kuultiin vertaistuellisissa nuotiopiireissä 16.2.-11.5.2021. Kokemustarinat nostivat keskusteluun seitsemässä tilaisuudessa monenlaisia aiheita, mm. lapsen äidinkielen hiipuminen, työelämä ulkosuomalaisena, monikulttuurinen ulkosuomalaisperhe, ikääntyvät vanhemmat kotimaassa, suunnittelematon paluu ym.

Lapsiperheenä maailmalla -webinaarisarja helmikuusta kesäkuulle tarjosi tietoa ja tukea ulkosuomalaisille vanhemmille. Webinaarisarja oli projektissa uudenlainen kokeilu: sarja jakautui kolmeen osaan lapsen ikäkausien mukaan – pikkulapsista murrosikäisiin asti. Jokaisessa osiossa oli lisäksi erillinen webinaari lapsen äidinkielen tukemisesta eri ikäkausina.

Perhe maailmalla -projektissa on alusta asti tehty yhteistyötä lukuisten kumppanien kanssa. Yhteistyön tuloksia ovat olleet tänä vuonna mm. webinaarit (kumppanina esimerkiksi Familia ry) ja blogisisällöt (esimerkiksi Aatos klinikan kysymyksiä ja vastauksia -artikkelit). Kesäkuun alussa olimme mukana virtuaalisessa Suomi-kylässä. Mittavaa tapahtumaa koordinoi Suomi-Seura ry. Perhe maailmalla on Kansanvalistusseuran ja Suomi-Seura ry:n yhteisprojekti.

Palaute on tervetullutta!

Oletko osallistunut johonkin Perhe maailmalla -tilaisuuteen? Otamme mielellään vastaan palautetta alkuvuoden tapahtumista. Palaute tukee myös sisältöjen kehittämisessä. Loppuvuoden sisältöjen suunnittelu on käynnistymässä: Mistä aiheesta toivoisit sisältöä blogiin? Millainen sisältö kiinnostaisi webinaarissa? Kaipaatko temaattista chattia? Palautetta voi lähettää osoitteella perhemaailmalla@kvs.fi tai somekanaviemme kautta.

Olemme saaneet palautetta tilaisuuksien ajankohdista ja siitä, ettei tallenteita ole saatavilla. Livetilaisuuksille on vaikeaa löytää ajankohta, joka sopisi mahdollisimman laajasti eri puolilla maailmaa asuville ulkosuomalaisille; aikavyöhykkeet ovat jatkuva haaste. Kysy asiantuntijalta – ja Tositarinoita maailmalta -tilaisuuksista ei tehdä tallenteita jaettavaksi, sillä keskustelut ovat luottamuksellisia ja niihin tarvitaan turvallinen ilmapiiri.

Kesätauon jälkeen tapahtuu taas…

Elokuussa voimme toivottavasti esitellä loppuvuoden osalta mahdollisimman valmiin sisältöaikataulun. Tietoa projektin ajankohtaisista tapahtumista ja sisällöistä löydät Perhe maailmalla -blogin lisäksi somekanavistamme.Instagramissa olemme mukana Suomi-Seuran tilillä. Aiheet ovat pitkälti samoja kuin Facebookissa ja blogissa. Kesäkuun alussa julkaistu kolmiosainen Mitä ruokia kaipaamme Suomesta -piirrosarja oli nimenomaan Instaan tuotettua sisältöä – ensimmäinen kokeilu lajissaan projektille.

Facebook: facebook.com/perhemaailmalla
Instagram: instagram.com/suomi_seura

Asuinmaastasi riippuen: Hyvää kesää/talvea!

Perhe maailmalla -projekti/Milla & Kristiina

Jaa artikkeli
Back to top