Maailmalla on noin kaksi miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300 000 on Suomen kansalaisia.
– Tavoitteenamme on koota ulkosuomalaiset yhteen eri puolilta maailmaa, luoda kohtaamisia ja yhteisiä tunnemuistoja, nostaa esille ulkosuomalaisille tärkeitä teemoja sekä esitellä suomalaista kulttuuria ja osaamista maailmalla, kertoo Suomi-Seura ry:n toiminnanjohtaja Tina Strandberg.
Suomi-kylässä järjestetään myös ulkosuomalaisparlamentin (USP) 10. istunto, ensimmäistä kertaa etänä.
USP on ulkosuomalaisyhteisöjen foorumi. Sen toiminnassa on mukana 543 ulkosuomalaisyhteisöä 37 maasta. USP tekee ulkosuomalaisasioita koskevia esityksiä valtionhallinnolle. Näiden esitysten pohjalta on toteutunut mm. kaksoiskansalaisuus ja kirjeäänestys ulkomailla oleville äänioikeutetuille.
Kesäkuun 2021 istuntoon on toimitettu 70 aloitetta. Aloiteyhteenveto on USP:n sivustolla (usp.fi).
Tavoitteena rajattomat kohtaamiset
USP:n istunto ja virtuaalinen Suomi-kylä rakennetaan kotimaiselle Liveto-alustakokonaisuudelle.
Suomi-kylässä on tapaamistiloja vapaamuotoisille keskusteluille sekä ulkosuomalaisuutta käsitteleville ohjelmille ja esityksille. Osassa tiloista on tallenteina valtiovallan edustajien puheenvuoroja, suomalaisyhteisöjen videoesittelyjä maailmalta, virtuaalisia kulttuuriesityksiä sekä Suomi-Seuran yhteistyötahojen esittelyjä.
Työskentelytiloihin pääsy on rajoitettu USP:n istuntoon osallistujille; sosiaalisiin tiloihin, kumppanitiloihin ja sponsoritiloihin voivat kaikki alustalle rekisteröityneet tulla vapaasti.
Virtuaalikylästä on mahdollista vuokrata viikoksi käyttöönsä kumppanihuone, jonne voi tuoda ja tuottaa monentyyppistä sisältöä. Kumppanihuoneissa käytössä on myös mm. chat-kanava ja videokeskustelutila. Tiloja on tarjolla rajoitetusti.
– Toivomme kumppaneiltamme temaattisesti ulkosuomalaisille kohdistettua kylätoimintaa. Esimerkiksi koulutusta, kirkon, työvoimatoimiston ja kirjastojen palveluja sekä muuta mukavaa kulttuuritoimintaa. Toivoisimme kyläämme myös teemoihin liittyvää tieteellistä keskustelua ja sisältöä. Tavoitteena on rajoista riippumattomat kohtaamiset, yhdessäolo ja yhteiset tunnemuistot sekä yhteiskunnallinen vuoropuhelu, sanoo palvelupäällikkö Kaisa Pudas.
Lisätietoja
Suomi-Seura ry
Toiminnanjohtaja Tina Strandberg tina.strandberg(a)suomi-seura.fi p. +358 (0)44 7129 230
Suomi-kylä: palvelupäällikkö Kaisa Pudas kaisa.pudas@suomi-seura.fi p. +358 (0)44 710 9606