Skip to Content
Tapahtumat

Nuoriso tutkimuksen kuvassa -lukupiirissä puhutaan tulevaisuudesta

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Verkossa Teams-yhteydellä
Jaa tapahtuma

Kotimaisten tiedelehtien lukupiiri syventyy tiistaina 12. maaliskuuta nuorten ympäristöaktivismiin sekä toimintaan ja tulevaisuuskuviin ympäristökriisien ajassa. Näkökulma on monitieteinen.

Yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkija Eerika Albrecht alustaa lukupiirissä nuorten Fridays For Future -ilmastoliikkeen ympärillä käytävästä mediadebatista. Aluetieteilijä Mikko Karhu avaa tiedeartikkelin pohjalta nuorten avaruuteen sijoittuvia tulevaisuuskuvia.

”Haluamme suunnata huomiota yksilön toimijuudesta nuorten mahdollisuuksiin vaikuttaa yhteiskunnan rakenteisiin ja siihen, millä tavoin aktiiviseen ympäristökansalaisuuteen on mahdollista kasvaa. Lähestymme toimijuutta kahden tekstin kautta eri mittakaavoissa: avaruuden asuttamisen esiin nostamista mielikuvista nuorten ilmastoliikehdintään”, sanoo maaliskuun tapaamisesta vetovastuussa olevan Aluen ja Ympäristö -lehden toinen päätoimittaja Minna Santaoja.

Hänen kanssaan keskustelua fasilitoi päätoimittajakollega Ossi Ollinaho. Lukupiirin alustukset julkaistaan jälkikäteen Politiikasta-lehdessä podcasteina.

Lukupiirissä käsiteltävät tekstit

Lisälukemista kiinnostuneille

Näin pääset mukaan

Nuoriso tutkimuksen kuvassa

on kotimaisten tiedelehtien monitieteinen lukupiiri, joka tuo yhteen tutkijat ja yleisön keskustelemaan tutkimuksen pohjalta siitä, millaista on olla nuori. Se on tarkoitettu tutkimustiedosta kiinnostuneille ja sitä työssään tai opinnoissaan tarvitseville: nuorten parissa toimiville, tutkijoille, opiskelijoille, toimittajille, tiedejulkaisujen tekijöille – ja etenkin nuorille! Lukupiirin podcasteineen toteuttavat Aikuiskasvatus, Alue ja Ympäristö, Kulttuurintutkimus, Nuorisotutkimus, Versus-lehti ja Politiikasta-verkkolehti. Lukupiirin rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lue lisää lukupiiristä

Alue ja Ympäristö

on aluetieteen ja yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen tärkein kotimainen julkaisu, jota voi lukea vapaasti verkossa. Monitieteistä lehteä julkaisevat Alue- ja ympäristötutkimuksen seura ja Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura. Alue ja Ympäristö on Vuoden 2022 tiedelehti.

Lue Alue ja Ympäristöä

Versus-lehti

virittää tutkimukseen pohjaavaaa argumentoivaa ja moniäänistä keskustelua. Verkossa ilmestyvä lehti julkaisee tutkittuun yleistajuisia tekstejä ja audioartikkeleita pääasiassa suomeksi ja englanniksi. Versusta kustantavat Alue- ja ympäristötutkimuksen seura, Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura ja Suomen Maantieteellinen Seura.

Lue Versus-lehteä

Lisätiedot

Terhi Kouvo Toimituspäällikkö | Managing Editor +358 400 396 437 terhi.kouvo@kvs.fi
Back to top