Skip to Content
Sivistyspalkinnot

Sivistyspalkinto 2005

Julkaistu:

Sivistyspalkinto rehtori Martti Markkaselle

Kansanvalistusseuran vuoden 2005 palkinto on myönnetty rehtori Martti Markkaselle Parkanosta. Palkinto on tunnustus Markkasen tuloksellisesta toiminnasta kansalaisopistotyön kehittäjänä. Markkanen, 60, on toiminut useiden opistojen rehtorina ja on nykyisin Länsi-Pirkanmaan koulutuskuntayhtymän toimialarehtori.

Hän toimi Kansalais- ja työväenopistojen liiton puheenjohtajana vuosina 1991–2005. Hän on toiminut myös Aikuiskoulutuksen maailma -lehden päätoimittajana.

Palkintopäätöksen mukaan Martti Markkanen edustaa näkemystä, että kansalaisopiston tulee erityisesti maaseutupaikkakunnilla tarjota erilaisia aikuiskoulutuspalveluja perinteisen vapaan sivistystyön lisäksi. Monipuolisen koulutuksen tuottaminen edellyttää verkottumista muiden opistojen ja oppilaitosten kanssa.

Opistotyön monipuolistaminen ja oppilaitosten verkottuminen on entistä tärkeämpi edellytys kansalaispistoverkoston säilymiselle toimintakykyisenä kaikkialla maassa.

Päätöksessä korostetaan, että Markkanen on ollut ensimmäisten joukossa tuomassa systemaattista laatutyötä kansalaisopistoihin. Tällä toiminnalla on ollut suuri merkitys vapaan sivistystyön kehitykselle.

Jaa artikkeli
Back to top