Skip to Content
Sivistyspalkinnot

Sivistyspalkinto 2008

Julkaistu:

Kansanvalistusseuran palkinto näyttelijä Hannu Huuskalle

Kansanvalistusseuran vuoden 2008 palkinto on myönnetty näyttelijä Hannu Huuskalle. Tunnustus annetaan ansioista näyttelijän työn ja teatteri-ilmaisun opettajana ja harrastajien ohjaajana vapaassa sivistystyössä.

Hannu Huuska, 59, on työskennellyt 30 vuoden ajan tuntiopettajana Helsingin kaupungin suomenkielisessä työväenopistossa. Palkintopäätöksessä kiitellään hänen paneutumistaan harrastajien opettamisen vaatimuksiin ja kunnianhimoista ja tinkimätöntä otetta teatteriproduktioiden tuottamisessa.

Näyttelijän työn opetuksessa Huuska on käyttänyt muuan muassa Stanislawskin menetelmää. Teatteri-ilmaisua hän on opettanut myös taiteen perusopetuksen ohjelmassa 1990-luvun alusta lähtien.

Työväenopiston studionäyttämöllä ja Opistoteatterissa Huuska on ohjannut ulkomaisia ja kotimaisia klassikoita. Ohjelmassa on ollut muuan muassa Strindbergiä, Tsehovia, Kallasta, Kiantoa, Kiveä, Waltaria ja Wuolijokea.

Keväällä 2007 Opistoteatteri esitti Kiannon Punaisen viivan dramatisoinnin ensimmäisten eduskuntavaalien juhlavuoden kunniaksi. Tänä syksynä oli vuorossa Waltarin Yövieras, sotavuosina syntynyt komedia kirjailijan syntymän juhlavuoden esityksenä.

Hannu Huuska tunnetaan myös lausuntataiteilijana. Hän toimi Kajaanin Runoviikon taiteellisena johtajana vuosina 1995-1999. Teatterialan koulutuksensa hän on hankkinut Drama Centre Londonista.

Palkinto on suomalaista nykytaidetta. Tänä vuonna palkintotyö on Tilla Kekin kupariveistos Unen vartija.

Jaa artikkeli
Back to top