Skip to Content
Sivistyspalkinnot

Sivistyspalkinto 2010

Julkaistu:

Kansanvalistusseura palkitsee Marita Savolan

Kansanvalistusseuran vuoden 2010 sivistyspalkinto on myönnetty opetus- ja kulttuuriministeriön aikuiskoulutusyksikön entiselle johtajalle johtaja Marita Savolalle. Palkinto on tunnustus Savolan ansiokkaasta toiminnasta aikuiskoulutuksen vastuuvirkamiehenä runsaan kymmenen vuoden aikana.

Palkintopäätöksessä Savolaa kiitellään siitä, että hän paneutui työssään niin työelämää palvelevaan koulutukseen kuin vapaan sivistystyön kehittämistarpeisiin. Hän osoitti aloitteellisuutta ja kaukonäköisyyttä vapaan sivistystyön oppilaitosten lainsäädännön, rahoituksen ja rakenneuudistusten valmistelussa.

Viime kesänä eläkkeelle jäänyt Savola työskenteli opetusministeriössä vuodesta 1973 lähtien. Pääosa virkavuosista kului korkeakoulu- ja tiedepolitiikan tehtävissä. Aikuiskoulutuksen yksikön ja tulosalueen johdossa hän toimi vuodesta 1998.

Savola johti viimeisten virkavuosiensa aikana Vapaan sivistystyön vuosien 2009-2012 kehittämisohjelman valmistelua määrätietoisella otteella. Ohjelmatyön tuloksena vapaan sivistystyön lainsäädäntöä on uudistettu kahteen otteeseen vuosina 2009-2010. Laki koskee kansalaisopistojen, kansanopistojen, opintokeskusten, kesäyliopistojen ja liikunnan koulutuskeskusten toimintaa.

Palkinto on suomalaista nykytaidetta. Tänä vuonna palkintotyö on Pekka Rytkösen pronssimarmoriveistos Roomalainen kukkula.

Jaa artikkeli
Back to top